Gogoși “Cap de curcan” din aluat opărit, fără dospire

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -6-8 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Gogoși “Cap de curcan” din aluat opărit, fără dospire

 

Când am descoperit această rețetă, efectiv am rămas surprins și mirat de acest nume, însă gustul m-a fermecat, încă de la prima degustare deși am avut o oarecare reținere 😂😂😂

Eram la Sanicolaul Mare, oraș aparținător județului Timiș, ca jurat al Festivalului Concurs “Lada cu zestre” aflat la cea de-a 13-a ediție, unde și-au dat concursul în materie de gastronomie, cântec și joc popular, etnografie, etc. laureații ediției cu numărul 12.

Plăcut surprins de ceea ce am regăsit în materie de preparate tradiționale atât din zona Banatului de pustă, cât și cele cu influențe șvăbești, maghiare, germane, bulgărești dar și sârbești.

Am regăsit mâncarea de altădată, de la supele de fasole, roșii, găină, țuspais-uri fel de fel, preparate din carne dar și dulciuri cu duiumul.

Printre acestea s-au evidențiat pilulele de draci dar și aceste cap-uri de curcan, ale etniei maghiare, de care m-am îndrăgostit iremediabil.

Ce sunt, și cum se fac, veți regăsi pe parcursul rețetei.

Ingredinete:

  • 250 ml lapte
  • 80 g unt
  • 120 g făină albă de grâu
  • 4 ouă
  • 1 praf de sare
  • Ulei pentru prăjit
  • Zahăr pudră pentru tăvălit

Mod de preparare:

Se pune laptele cu untul și sarea la fiert.

Când dă primul clocot, se adaugă toată făina dintr-o dată și se amestecă energic. Se fierbe la foc mic până se face o pojghiță subțire pe fundul vasului. Luăm de pe foc.

Cu ajutorul unui robot de bucătărie mixăm compoziția cât este încă fierbinte și adăugăm pe rând câte un ou, mixând în continuare până obținem un aluat omogen.

Punem compoziția într-un sac cu șpriț și turnăm în uleiul încins prăjind-ule pe fiecare parte până capătă o culoare aurie.

Calde le tăvălim prin zahăr pudră și sunt gata de servit. Simplu, rapid și gustos!

Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password