Dacă tot vine primăvara vă propun un sos acrișor, aromat dar si foarte gustos, gremolata sos de pătrunjel cu lămâie și usturoi.
Acest sos poate fo utilizat în aproape orice fel de mâncare de la salate, la Garnituri, sosuri calde, fripturi, peste și multe altele. Fiind atât de versatil musai trebuie să îl testați acasă și cu siguranță va fi dragoste l prima degustare.
Ingredientele sunt de-a dreptul banale și nu cred să existe cineva care să nu îi reușească. Trebuie doar să pui toate Ingredientele într-un blender și să le mixezi până obții consistența dorită.
Astăzi de exemplu l-am asociat cu un osso buco și a fost atât de bun, încât am uitat că ne-a mai rămas o bucată de carne. Dar nici un fel de problemă, grădinuța mea are îndeajuns pătrunjel încât să mai facem încă 2 ture până ce creste cel mic.
Parfumul gremolatei este atât de fin și plăcut încât toți care îmi intră în casă mă întrebă de mirosul plăcut și fresh al sosului.
Așadar vă invit să îl faceți și dumneavoastră acasă și să vă bucurați de el alături de preparatele favorite. Mai jos aveți lista ingredientelor, dar și a modului simplu de altfel descris pas cu pas.
Mai multe alte rețete de sosuri dulci sau sărate găsiți în secțiunea sosuri, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm usturoiul și scoatem germenii.
Spălăm pătrunjelul și îl curgem bine de apă. Rupem pătrunjelul, astfel încât să ne fie mai ușor pentru a-l manevra.
Eliminăm partea albă de la coaja de lămâie, astfel încât să rămâne doar cu cea galbenă.
Punem toate ingredientele în bolul unui robot de bucătărie.
Mixăm prin pulsare, nu vrem să obținem o pastă ci o compoziție ușor grosieră, ca și când le-am fi tocat mărunt din cuțit.
Asta a fost, simplu, rapid, dar aromat și gustos. Acum vă las mă pun și eu la masă și ne vedem la următoarea rețetă. Spor la treabă și să vă fie de folos!