Înghețată de cireșe cu migdale, fără ouă sau prafuri

( 4.3 out of 5 )
Loading...
  • -6-8 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Înghețată de cireșe cu migdale, fără ouă sau prafuri

 

Întotdeauna mi-a plăcut înghețata și nu contează că a fost de fructe sau ciocolată! Important a fost să fie rece și să mă răcorească în zilele toride de vară sau pur și simplu ca și desert!

Pot spune că am încercat felurite rețete de înghețată, însă ca aceasta nu mi-a plăcut niciuna! Unde mai punem că se face foarte repede și nu necesită să separăm ouă, să avem grijă să nu se prindă la fiert.

Am descoperit această rețetă în casa prietenilor mei din insulele Azore și de atunci pot spune că nu-mi mai trebuie alta, nu are gust de ouă, de prafuri, singurele ingrediente de bază fiind laptele, cu diferite adaosuri de fructe, vanilie sau ciocolată.

Deasemeni puteți încerca și alte rețete de înghețată: înghețata de ciocolată albă, detaliile rețetei aici sau click pe poza. 

Înghețată de casă cu ciocolată belgiană, detaliile rețetei pas cu pas aici sau click pe poză

Ingrediente:

  • 400 ml lapte condensat
  • 500 ml smântână pentru frișcă din lapte de vacă cu minim 35% grăsime
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 300 g cireșe fără sâmburi
  • 2 linguri de zahăr tos
  • 30 g fulgi de migdale

Mod de preparare:

Punem vasul mașinii de înghețat la congelator cu minim 24 de ore înainte.

Într-un vas de sticlă amestecăm smântâna cu laptele condensat și extractul de vanilie. Le dăm la rece pentru cel puțin 2 ore.

Punem cireșele cu zahărul într-o crăticioară și fierbem la foc mic până se leagă ca o dulceață. Mare atenție, focul trebuie să fie la mic și amestecăm ușor pentru a nu sparge fructele. Lăsăm la temperat după care punem la congelator pentru 40-50 de minute, timp în care amestecăm de vreo 2-3 ori. Facem asta pentru a ajuta înghețata să nu se topească, la momentul în care o vom adauga în compoziția de lapte cu smântână.

Scoatem de la congelator vasul mașinii de înghețată și turnăm compoziția de smântână. Pornim și lăsăm să își facă treaba. În cazul în care nu avem o mașină de înghețată punem compoziția într-un vas, o dăm la congelator și amestecăm la fiecare jumătate de oră, pentru cremozitate și a evita formarea cristalelor de gheață.

Turnăm înghețata obținută într-o caserolă peste care vom adăuga cireșele din congelator și fulgii de migdale. Trecem rapid cu o lingură prin înghețată, atât cât să marmorăm ușor.

O dăm din nou la congelator pentru 1-2 ore, în funcție de cât de repede congelează.

Cu 10 minute înainte de servire, scoatem caserola din congelator în frigider, asta pentru a putea manevra mai ușor. Cu ajutorul unui clește de înghețată, vom porționa și vom servi cu cireșe proaspete, mentă, ciocolată sau orice altă combinație vă place.

Spor la treabă și poftă bună!!!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password