Înghețată simplă si rapidă de ciocolată belgiană

( 3.2 out of 5 )
Loading...
  • 1,1 kg Yield
  • -6-8 pServings+
  • 50 mPrep Time
  • 5 mCook Time
  • 55 mReady In
Print Recipe

Înghețată simplă si rapidă de ciocolată belgiană

Întotdeauna mi-a plăcut înghețata și nu contează că a fost de fructe sau ciocolată! Important a fost să fie rece și să mă răcorească în zilele toride de vară sau pur și simplu ca și desert!

Pot spune că am încercat felurite rețete de înghețată, însă ca aceasta nu mi-a plăcut niciuna! Unde mai punem că se face foarte repede și nu necesită să separăm ouă, să avem grijă să nu se prindă la fiert.

Am descoperit această rețetă în casa prietenilor mei din insulele Azore și de atunci pot spune că nu-mi mai trebuie alta, nu are gust de ouă, de prafuri, singurele ingrediente de bază fiind laptele, cu diferite adaosuri de fructe, vanilie sau ciocolată, depinde ce îmi trece prin cap.

Alte rețete de înghețată:

Înghețată de cireșe cu migdale, fără ouă și fără prafuri, detaliile rețetei pas cu pas aici sau click pe poză:

Înghețată simplă și rapidă de ciocolată albă, detalii aici: 

Ingrediente:

  • 400 ml lapte condensat
  • 500 ml frișcă din lapte de vacă cu minim 35% grăsime
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 200 g ciocolată belgiană cu 72% cacao

Mod de preparare:

Punem vasul mașinii de înghețat la congelator cu minim 24 de ore înainte.

Rupem 150 g de ciocolată bucăți, iar cealaltă o tăiem fâșii subțiri sau cubulețe mărunte.

Înfierbântăm smântâna în care adăugăm ciocolata ruptă bucăți și o lăsăm să se topească după care omogenizăm.

Adaugăm laptele condensat și extractul de vanilie, după care omogenizăm. Le dăm la rece pentru cel puțin 2 ore sau peste noapte.

Scoatem de la congelator vasul mașinii de înghețată și turnăm compoziția de smântână cu ciocolată. Pornim și lăsăm să își facă treaba. În cazul în care nu avem o mașină de înghețată punem compoziția într-un vas, o dăm la congelator și amestecăm la fiecare jumătate de oră, pentru cremozitate și a evita formarea cristalelor de gheață.

Turnăm înghețata obținută într-o caserolă peste care vom adăuga diferenta de ciocolată tăiată fâșii subțiri sau cubulețe mărunte. Trecem ușor cu o lingură prin ea, atât cât să încorporeze parte din bucățile de ciocolată.

O dăm din nou la congelator pentru 1-2 ore, în funcție de cât de repede congelează.

Cu 10 minute înainte de servire, scoatem caserola din congelator în frigider, asta pentru a putea manevra mai ușor. Cu ajutorul unui clește de înghețată, vom porționa și vom servi cu vișine proaspete, mentă, ciocolată sau orice altă combinație vă place.

Spor la treabă și poftă bună!!!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide