Islere Biscuiți cu nucă și ciocolată
Islerele sunt de fapt biscuiți fragezi cu nucă, umpluți cu cremă de cacao și ca totul să se termine cu bine, sunt și glasați cu ciocolată.
Pare-se că au pătruns în țara noastră odată cu imperiul austro-ungar și îi regăsim în toată zona de vest a țării, ba chiar și prin centru.
Sunt fragezi de se topesc în gură, umpluți cu o cremă fină de cacao și aromați datorită romului dar și nucii coapte din compoziția aluatului.
Ca mod de preparare pot spune că sunt destul de simplii de făcut, ingredientele sunt la îndemâna fiecăruia dintre noi.
Crema fină de ciocolată este aceeași ca la prăjitura Valeriei și nu cred să existe alta mai bună ca și aceasta, dar când stau și ma gândesc, că pentru mine cremele fierte sunt cele mai bune și aici se vede măiestria dar și calitatea produselor pe care le fac. Și da îmi aduc aminte că, cu ani în urmă nu exista Crăciun și să nu avem pe masă, măcar o porție din aceste minunății, pe care am ajuns să le fac doar eu. 🤣🤣🤣
Așadar Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, dar și pentru modul simplu de preparare, iar mai apoi îmi veți da dreptate, sunt ai foarte buni, dar și ușor de pregătit.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru cremă:
Ingrediente pentru glasat și decor:
Mod de preparare pentru biscuiți:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.
Într-un castron punem zahărul, nuca, extractul de vanilie, praful de sare și omogenizăm.
Adăugăm gălbenușurile pe rând, încorporăm și pe acestea. Nu îl adăugăm pe al doilea până nu este încorporat complet primul.
Punem făina peste amestecul de unt și cu ajutorul unei spatule de Silicon o încorporăm, până obținem un aluat elastic și ușor lipicios.
Punem aluatul într-o folie de prospețime și îl dăm la frigider pentru jumătate de oră.
Pe un plan de lucru presărat cu făină intindem aluatul cu o grosime de 3-3,5 milimetrii. Decipăm cu ajutorul unei forme cu diametrul de 6 cm.
Punem pe tăvi tapetate cu hârtie de copt și coacem 8 minute sau până se rumenesc ușor la suprafață. Îi lăsăm să se tempereze în tăvile în care s-au copt, apoi îi scoatem pe un grătar să se răcească complet.
Mod de preparare pentru cremă:
Într-un castron termorezistent sau de inox punem gălbenușurile, ouăle întregi, zahărul, cacaua cernută, extractul de vanilie și le punem deasupra unui ibric cu apă la fiert, la foc mic, astfel încât fundul castronului să nu atingă apa.
Amestecăm într-una până compoziția ajunge la 62 de grade. Luăm jos de pe oală și lasăm să se răcească. Adăugăm romul și-l încorporăm.
Spumăm untul cu ajutorul unui tel atât cât să fie omogen, după care adăugăm pe rând câte o lingură din crema de cacao. După fiecare lingură de cremă adăugată amestecăm până la încorporare. Nu amestecăm mai mult decât este nevoie pentru a omogeniza.
Asamblare:
Vor ieși aproximativ 40 de bucăți de biscuiți.
Umplem biscuiții cu crema de cacao și îi punem pe un grătar pentru glasat.
Topim ciocolata pe bain marie și glasăm biscuiții. Cu ajutorul unei spatule scurgem excesul de ciocolată.
Decorăm biscuiții cu jumatatinde nucă, ciocolată albă sau ceea ce ne place. Cam asta a fost pentru astăzi, de aici nu îmi rămâne decât sa va urez spor la treabă și poftă bună!