Cu siguranță prăjitura Kinder felie de lapte este iubita atât de cei mici dar în egală măsură și de cei mari, această prăjitură a făcut furori printre cei care au degustat-o. Efectiv pot spune cu mâna pe inimă că este una din cele mai bune pe care am mâncat-o vreodată indiferent după ce rețetă a fost făcută.
Am testat diferite variante cu sau fără miere, cu lapte, cremă de brânză, lapte condensat sau în combinație, însă această variantă a fost cea care mi-a plăcut cel mai mult.
Blat ușor umed, fraged cu aromă intensă de ciocolată, cremă fină și aerată de mascarpone cu frișcă, un deliciu care se topește la propriu în gură.
Dar nu vă mai rețin, vă spun doar că e musai să o testați și că în cele ce urmează veți regăsi detaliile pas cu pas ale rețetei.
Ingrediente pentru blat
6 ouă
250 g zahăr tos
250 ml lapte cu 3,5% grăsime
50 ml ulei de floarea soarelui
220 g faină albă tip 000
10 g praf de copt
80 g cacao de bună calitate
Ingrediente pentru cremă:
350 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
80 g zahăr pudră
20 g zahăr vanilat
80 g miere
10 g gelatină
50 ml apă rece
500 g mascarpone la temperatura camerei
Ingrediente pentru crema de ciocolată
150 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35%
150 g ciocolată cu lapte de bună calitate
Mod de preparare pentru blat
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt(44/35 cm)
Cernem făina într-un castron împreună cu cacaua și praful de copt și le dăm deoparte.
Într-un castron încăpător punem ouăle împreună cu praful de sare și le batem până obținem o spumă lejeră. Adăugăm treptat zahărul cu mixăm până se topește.
Încorporăm laptele, uleiul și omogenizăm.
Adăugăm și compoziția de făină și mixăm până obținem o compoziție fină, fără cocoloașe.
Turnăm compoziția în tavă, nivelăm și dăm la cuptor pentru 15-17 minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult că se va usca. Scoatem din cuptor si lăsăm să se tempereze, după care punem blatul pe un grătar să se răcească.
Mod de preparare pentru cremă
Punem gelatina la hidratat în 50 ml de apă rece pentru 10 minute.
Mixăm la viteză mică mascarponele împreună cu zahărul pudră, zahărul vanilat și mierea până se omogenizează.
Adăugăm gelatina hidratată, topită și fierbinte peste mascarpone și mixăm rapid până se încorporează perfect.
Turnăm smântâna pentru frișcă peste compoziția de mascarpone și mixăm până obținem o cremă fină. Oprim o lingură de cremă pentru a unge suprafața prăjiturii.
Tăiem blatul în 2 părți egale pe lung sau pe lat punem un inel și turnăm crema peste o bucată din blat, nivelăm și punem și celălalt blat. Presăm ușor astfel încât să facă priză.
Ungem partea superioară cu crema rămasă și dăm la rece.
Mod de preparare pentru crema de ciocolată
Punem smântâna la înfierbântat, adăugăm ciocolata și lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm. Turnăm crema peste și nivelăm după care dăm la rece pentru minim 6 ore sau peste noapte.
Îndepărtăm inelul tăiem felii și servim. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.