Acești Langoși cu șuncă și cașcaval ca la Arad sunt bucate tradiționale delicioase originare din bucătăria maghiară. Sunt făcuți din aluat de pâine prăjiți în ulei, de obicei, rotunzi și subțiri, sunt frământați și gătiți la o temperatură înaltă până când devin aurii și crocanți la exterior, dar moi și pufoși în interior, dar aceștia sunt lungi și umpluți. Pot fi umpluți cu diverse toppinguri, precum brânză rasă, ciuperci, cartofi, etc și unși cu mujdei de usturoi oferind o combinație perfect echilibrată de arome și texturi.
Acești Langoși cu șuncă și cașcaval ca la Arad reprezintă o experiență culinară autentică, aducând savoarea tradiției în fiecare mușcătură.
Langoșii nu sunt chiar atât de ușor de făcut, dar dacă ai nimerit aluatul perfect ai ajuns să fii la un nivel al măiestriei culinare. Aluatul pufos este măestrit cu migală și prăjit până devine o combinație de crocant la exterior și moale în interior.
Fiecare mușcătură oferă o călătorie culinară, capturând esența bucatăriei maghiare și oferind o experiență gastronomică de neuitat. Langoșii ungurești de casă sunt, astfel, mai mult decât o simplă gustare – sunt o operă de artă culinară ce îmbină tradiția și savoarea într-un mod inconfundabil.
Ingrediente:
Ingrediente pentru umplutură:
Mod de preparare:
Într-un castron cernem făina și facem o gaură în mijloc. Adăugăm apa caldă, drojdia, zahărul. Amestecăm ușor astfel încât să se dizolve drojdia și lăsăm la loc călduț ca să se activeze drojdia.
Amestecăm cu o spatulă de silicon până aceasta devine ineficientă, adăugăm sarea, uleiul și trecem la frământătul manual sau la robot până obținem un aluat compact, ușor moale, dar omogen și ușor manevrabil. Nu mai adăugați făină, aluatul trebuie să fie moale.
Ungem un alt castron cu ulei și punem aluatul în el, acoperim cu o folie și lăsăm la dospit cam jumătate de oră la loc călduț, ferit de curenți sau până își dublează volumul.
Dăm cașcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mari, șunca o tăiem julienne și le amestecăm.
Împărțim aluatul în 8 părți egale și dăm forma bilelor. Le mai lăsăm 15-20 de minute la dospit unși bine cu ulei și acoperite cu o folie de prospețime.
Întindem fiecare bilă sub formă ovală cu diametrul de 25/20 cm pe un plan de lucru uns bine cu ulei și distribuim o parte din amestecul de șuncă cu cașcaval. Lungim ușor langoșul.
Împăturim aducând marginea de sus peste compoziție și presăm ușor marginile.
Coacem în tigaie sau într-o tavă la foc mediu spre mare cam 30-35 de secunde pe fiecare parte sau până se rumenesc frumos. Ideal ar fi să folosiți o tigaie mare cu diametrul de 26 cm. Dacă nu aveți tigaie așa mare faceți bilele mai mici și coaceți-le în tigaia pe care o aveți disponibilă.
Simplu, rapid, gustos și cu multe calorii, dar merită măcar o dată la ceva vreme. Spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.