Marmeladă de portocale – Rețetă autentică din Insulele Britanice

( 4.3 out of 5 )
Loading...
  • 4 borcane de 370 gPortie
  • 15 mTimp de preparare
  • 2:0 hTimp de gatire
  • 2:15 hGata in
Print Recipe


Marmelada se referă la conservarea fructelor cu toți coaja și suc, fierte cu zahăr și apă. Se poate face din aproape orice fruct sau in combinație cu fructe oleaginoase sau chiar cu unele legume.
Marmeladă se diferențiază de gemuri sau dulcețuri prin faptul ca se văd coaja fructelor.
Originală din iInsulele Britanice este un produs clasic, care se face din portocalele portocalii Sevilla, care au un conținut ridicat de pectină, care dă consistența groasă a produsului marmeladă de portocale – Rețetă autentică din Insulele Britanice
Prin 2002, eram la un curs în Anglia, iar la micul dejun aveau marmeladă de portocale iar pe vremea aceea la noi dispăruse și marmelada de mere de pe rafturi. Așadar astăzi aduc in actualitate marmeladă de portocale – Rețetă autentica din Insulele Britanice
Ingrediente:
2 kg portocale cu miez portocaliu Sevilla
2 l apă
1 kg zahăr tos
2 lămâi
Un praf de sare

Spălăm portocalele și scoatem partea albă, din mijlocul ei unde se îmbină feliile și sâmburii. Le tăiem felii de jumătate de centimetrii le punem cu apa, coaja si sucul de lămâie la fiert la foc mediu. Fierbem atât cât e nevoie pentru a se înmuia coaja de la portocală. Dacă apa a scăzut și nu mai are in ce sa fiarbă mai adăugăm câte o cană de apă până fierb portocalele.
După ce portocalele au fiert adăugăm zahărul și lăsam să fiarbă la foc mic până se leagă bine marmelada, amestecând din când în când să nu se prindă.

Punem in borcane sterilizate și la bain marie până se răcesc.
Simplu, însă necesită timp și atenție.
Acum vă las să munciți, nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password