Bun găsit! Azi facem Minitarte cu fructe și cremă de vanilie, cu gust de copilărie, acel desert mic si drăguț apreciat de toți românii, de la cel mai mic până la cel mai mare.
Minitartele cu fructe și cremă de vanilie sunt un desert care îi va încânta pe toți iubitorii de prăjituri cu fructe. Coșulețul de aluat fraged umplut cu o cremă fină de vanilie cu unt deja sună extraordinar de bine. Dacă mai menționez și multitudinea de fructele proaspete așezate cu meticulozitate deasupra, pictate apoi cu un strat fin de gelatină, deja ridic aceste minitarte cu fructe și cremă de vanilie la rang de artă.
Se prepară atât de simplu, iar ingredientele sunt atât de uzuale, încât fiecare dintre dvs poate fi un artist în propria bucătărie.
Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, dar și modul de preparare și cu siguranță rezultatul va fi pe măsură.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru cremă:
Ingrediente pentru fructe si jeleu:
Mod de preparare pentru aluat:
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Într-un castron vom pune făina, sarea, zaharul și untura. Le frământăm bine până obținem o compoziție nisipoasă.
Adăugăm gălbenușurile, 3/4 din cantitatea totală de apă și frământăm rapid aluatul. Restul de apă o folosul doar dacă este nevoie, va trebui să obținem celui fraged, dar ușor elastic.
Îl punem într-o folie și îl dăm la frigider pentru minim o oră. În cazul în care doriți să îl folosiți pentru tarte sărate sau sărățele, nu trebuie decât să adăugați o jumătate de linguriță de sare în plus și să renunțați la zahăr.
După trecerea timpului de stat la frigider împărțim aluatul în porții de 12-13 g si dăm forma bilelor, mie mi-au ieșit 75 de bucăți.
Presăm uniform aluatul în forme astfel încât să ajungem la marginea superioară a formei si le dăm la cuptor pentru 12-14 minute sau până se rumenesc frumos si capătă o culoare auriu roșcată.
Scoatem cojile din forme și le punem pe un grătar să se răcească.
Mod de preparare pentru crema de vanilie:
Amestecăm gălbenușurile cu amidonul și 200 ml lapte.
Diferența de lapte rămasă împreună cu zahărul și extractul de vanilie le punem pe foc într-o cratiță cu fundul dublu.
Când începe să fiarbă, reducem temperatura la minimum, turnăm în fir subțire amestecul de gălbenușuri și amestecăm energic cu telul pentru a nu se forma cocoloașe.
Când crema s-a îngroșat, reducem focul la minim și lăsăm să dea 1 clocot, acesta este semn că e fiartă.
Îndepărtăm de pe foc, adăugăm untul și amestecăm până la topirea completă a untului. Dăm la rece pentru minim 2 ore.
Când s-a răcit complet o mixăm cu ajutorul unui robot de bucătărie pentru 10-20 de secunde, atât cât să fie cremoasă.
Asamblare:
Curățăm fructele și le tăiem felii mici.
Punem conținutul plicului împreună cu zahărul într-un castronel si adăugăm treptat sucul de portocale sau apa și amestecăm energic. Punem intr-o crăticioară la foc si fierbem pentru un minut.
Întindem cojile de tarte pe tăvi si cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă rotundă umplem cu cremă pană la marginea superioară.
Distribuim fructele si dăm la rece pentru jumătate de oră după care cu ajutorul unei pensule de Silicon ungem fructele cu jeleul cald astfel încât să acoperim bine să nu se oxideze fructele.
Dăm la rece pentru 2 ore și apoi sunt gata de servit. Spor la treabă si să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.