Minitarte cu fructe și cremă de vanilie

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Minitarte cu fructe și cremă de vanilie
  • -75 bucServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 2:0 hGata in
Print Recipe

Minitarte cu fructe și cremă de vanilie

Bun găsit! Azi facem Minitarte cu fructe și cremă de vanilie, cu gust de copilărie, acel desert mic si drăguț apreciat de toți românii, de la cel mai mic până la cel mai mare.

Minitarte cu fructe și cremă de vanilie
Acest aluat fraged cu untură, este atât de bun și de versatil, încât este aluatul pe care îl folosesc pentru mai toate plăcintele, tartele și multe altele o rețetă simplă și ușor de făcut. Necesită doar să respecți pașii cu strictețe și să nu frămânți prea mult, pentru a nu dezvolta glutenul, nu de alta, dar nu va mai fi fraged, ci se va întări.

Minitarte cu fructe și cremă de vanilie

Minitartele cu fructe și cremă de vanilie sunt un desert care îi va încânta pe toți iubitorii de prăjituri cu fructe. Coșulețul de aluat fraged umplut cu o cremă fină de vanilie cu unt deja sună extraordinar de bine. Dacă mai menționez și multitudinea de fructele proaspete așezate cu meticulozitate deasupra, pictate apoi cu un strat fin de gelatină, deja ridic aceste minitarte cu fructe și cremă de vanilie la rang de artă.

Minitarte cu fructe și cremă de vanilie

Se prepară atât de simplu, iar ingredientele sunt atât de uzuale, încât fiecare dintre dvs poate fi un artist în propria bucătărie.

Minitarte cu fructe și cremă de vanilie

Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, dar și modul de preparare și cu siguranță rezultatul va fi pe măsură.

Minitarte cu fructe și cremă de vanilie

Cum facem Minitarte cu fructe și cremă de vanilie?

Ingrediente pentru aluat:

  • 480 g făină albă tip 000
  • 250 g untură de porc rece
  • 3 gălbenușuri
  • 50 g zahăr pudră sau tos
  • 120 ml apă rece
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 6 gălbenușuri
  • 1 l lapte
  • 180 g zahăr tos
  • 250 g unt
  • 90 g amidon alimentar
  • 1 lingură extract de vanilie

Ingrediente pentru fructe si jeleu:

  • 1-1,3 kg fructe proaspete (mandarine, banane, kiwi, zmeura, afine, etc)
  • 1 plic de tort gelee
  • 2 linguri de zahăr
  • 250 ml suc de portocale, apă, etc

Mod de preparare pentru aluat:

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.

Într-un castron vom pune făina, sarea, zaharul și untura. Le frământăm bine până obținem o compoziție nisipoasă.

Minitarte cu fructe și cremă de vanilie

Adăugăm gălbenușurile, 3/4 din cantitatea totală de apă și frământăm rapid aluatul. Restul de apă o folosul doar dacă este nevoie, va trebui să obținem celui fraged, dar ușor elastic.

Minitarte cu fructe și cremă de vanilie

Îl punem într-o folie și îl dăm la frigider pentru minim o oră. În cazul în care doriți să îl folosiți pentru tarte sărate sau sărățele, nu trebuie decât să adăugați o jumătate de linguriță de sare în plus și să renunțați la zahăr.

Minitarte cu fructe și cremă de vanilie

După trecerea timpului de stat la frigider împărțim aluatul în porții de 12-13 g si dăm forma bilelor, mie mi-au ieșit 75 de bucăți.

Minitarte cu fructe și cremă de vanilie

Presăm uniform aluatul în forme astfel încât să ajungem la marginea superioară a formei si le dăm la cuptor pentru 12-14 minute sau până se rumenesc frumos si capătă o culoare auriu roșcată.

Minitarte cu fructe și cremă de vanilie

Scoatem cojile din forme și le punem pe un grătar să se răcească.

Mod de preparare pentru crema de vanilie:

Amestecăm gălbenușurile cu amidonul și 200 ml lapte.

Minitarte cu fructe și cremă de vanilie

Diferența de lapte rămasă împreună cu zahărul și extractul de vanilie le punem pe foc într-o cratiță cu fundul dublu.

Minitarte cu fructe și cremă de vanilie

Când începe să fiarbă, reducem temperatura la minimum, turnăm în fir subțire amestecul de gălbenușuri și amestecăm energic cu telul pentru a nu se forma cocoloașe.

Minitarte cu fructe și cremă de vanilie

Când crema s-a îngroșat, reducem focul la minim și lăsăm să dea 1 clocot, acesta este semn că e fiartă.

Îndepărtăm de pe foc, adăugăm untul și amestecăm până la topirea completă a untului. Dăm la rece pentru minim 2 ore.

Minitarte cu fructe și cremă de vanilie

Când s-a răcit complet o mixăm cu ajutorul unui robot de bucătărie pentru 10-20 de secunde, atât cât să fie cremoasă.

Minitarte cu fructe și cremă de vanilie

Asamblare:

Curățăm fructele și le tăiem felii mici.

Punem conținutul plicului împreună cu zahărul într-un castronel si adăugăm treptat sucul de portocale sau apa și amestecăm energic. Punem intr-o crăticioară la foc si fierbem pentru un minut.

Întindem cojile de tarte pe tăvi si cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă rotundă umplem cu cremă pană la marginea superioară.

Distribuim fructele si dăm la rece pentru jumătate de oră după care cu ajutorul unei pensule de Silicon ungem fructele cu jeleul cald astfel încât să acoperim bine să nu se oxideze fructele.

Minitarte cu fructe și cremă de vanilie

Dăm la rece pentru 2 ore și apoi sunt gata de servit. Spor la treabă si să vă fie de folos!

Minitarte cu fructe și cremă de vanilie

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password