Să pregătim un Muștar de casă fără conservanți e floare la ureche, din câteva ingrediente, un blender și curaj facem cel mai bun muștar de casă
Să faci muștar de casă este pur și simplu o joacă de copil, însă rezultatul este de-a dreptul spectaculos!
De o perioadă încoace am și uitat gustul muștarului din comerț, îl fac în casă, fără prafuri sau conservanți. Lista ingredientelor este scurtă și toate pot fi cumparate de la magazinul din colț. Ai nevoie doar de un blender și puțină răbdare pentru că boabele trebuiesc să stea la macerat 2-3 zile alături de toate celelalte ingrediente.
Poate fi dulce, picant cu hrean sau cu miere, în funcție de preferințele fiecăruia! Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea sosuri, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem absolut toate ingredinetele într-un bol de sticlă și îl acoperim cu o folie de prospețime și lăsăm la loc răcoros 2-3 zile. Nu este nevoie să amestecăm sau orice altă operațiune pe timpul cât stau boabele la macerat. Dacă îl puneți la frigider, țineți 3-4 zile.
După trecerea timpului de macerare, punem totul într-un blender și mixăm atât cât ne place de fin. Eu am mixat mai puțin, pentru că îmi place să simt și bobițele în muștar.
Acesta este un muștar destul de iute, dar dacă doriți să fie mai puțin picant, puneți apa și oțetul fierbinți peste boabele de muștar, iar dacă dori să fie dulce, opăriți boabele de muștar înainte de a pune celalalte ingrediente peste.
Simplu, nu-i așa?! Dar acum vă las să vă apucați de treabă și vă urez să aveți spor și poftă bună!