Atât de bune si de fragede sunt aceste nuci cu umplutură de ciocolată încât dispar pe rând una câte una.
Aluatul pentru ele este atât de fraged si de bun, încât nu va fi nevoie să așteptăm până a doua zi pentru a fi servite. Este suficient să le umpleți și să începeți numărătoarea inversă.
Aceste nuci îmi aduc aminte de frumoasa copilărie pe care aș face orice să o readuc înapoi și odată cu ea și mâncărurile simple și prăjiturile gustoase de care am avut parte. Practic aluatul este unul fraged cu unt dar din câte îmi aduc aminte ai mei îl făceau și cu untură. Aceste mici prăjiturele sau fursecuri sunt atât de bune și de aromate, se topesc în gură și merg de minune alături de alte prăjituri pe un platou asortat, dimineața la cafea sau ca pachet la servici ca o mică gustare.
Ingredientele simple și la îndemâna tuturor fac ca aceste minunății să poată fi pregătite cu ușurință și de cei mai neîndemânatici într-ale cofetăriei.
Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului explicat pas cu pas de preparare pentru o reușită garantată.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru cremă:
Mod de preparare:
Pentru început ne vom apuca de aluat și vom pune untul cu zahărul, praful de sare și extractul de vanilie într-un castron. Omogenizăm cu un tel sau cu robotul de bucătărie până se spumează ușor.
Adăugăm ouăle pe rând și mixăm în continuare până la încorporarea completă a acestora.
Adăugăm făina și praful de copt cernute și amestecăm cu ajutorul unei spatule de Silicon până obținem un amestec omogen și ușor manevrabil.
Punem aluatul intr-o folie de prospețime și îl dăm la rece pentru o jumătate de oră.
Scoatem aluatul de la frigider și luăm cât un pumn din el pe care îl rulăm pe masă de grosimea unui deget mic după care tăiem bucățele mici între 3 și 5 g în funcție de forma pe care o avem. Dăm forma biletelor.
Încălzim bine forma pe care o ungem cu puțin ulei și o lăsăm să se ardă puțin. Facem asta pentru a evita prinderea aluatului de formă.
Mare atenție când începem să punem biluțele în locașurile formei, forma trebuie să fie fierbinte, apoi venim cu cealaltă jumătate a formei peste și presăm bine pentru 10-15 secunde după care o întoarcem pe cealaltă parte și tot așa câte 10-15 secunde pe fiecare parte până prind culoarea auriului.
Când sunt gata coapte le răsturnăm pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru cremă:
Măcinăm biscuiții atât cât să avem consistența pesmetului. Nu măcinați mai mult că veți obține o cremă lipicioasă.
Topim ciocolata.
Într-un bol încăpător punem nuca, biscuiții măcinați, cacaua, zahărul pudră, ciocolata topită și laptele rece. Amestecăm cu ajutorul unei spatule și va trebui să obținem o cremă lejeră, care să poată fi turnată cu ajutorul unui sac de patiserie. Dacă este prea tare mai adăugați puțin lapte, iar dacă iese prea lichidă și nu poate fi turnată cu sacul 1-2 biscuiți măcinați. Nu faceți crema înainte de a umple că se va întări.
Umplem cojile cu crema de ciocolată, atât cât este golul de dinăuntru și le unim. Atât de numește acest aluat, încât nu vor trebui să stea până a doua zi încât sunt bune de servit imediat după umplere.
Asta a fost, simplu, rapid și cu gust de copilărie, iar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună 😍😍😍