Omleta cu pătrunjel, ciuperci și salată cu roșii proaspete de grădină

( 0 out of 5 )
Loading...
  • -2 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 20 mGata in
Print Recipe

 

 

 

 

 

 

 

 

E duminica și ca prin minune m-am trezit la 7, iar asta nu mi se întâmpla numai dacă am de rezolvat vreo problema. M-am pus sa îmi beau cafeaua, iar in acest timp mi-am făcut planul pentru ziua de azi, mănânc ceva rapid și dau o raita pana in piața de vechituri. Ce sa mănânci dimineața rapid, sănătos și gustos, dacă nu o omleta cu pătrunjel, o omleta cu pătrunjel, ciuperci și salată cu roșii proaspete de grădină?!
Mie îmi place ca omleta sa fie simpla cu pătrunjel, mărar, cimbru sau orice alte frunze, și nu prea îmi place sa o combin cu cașcaval sau cu șunca sau chiar cu legume, o fac simpla iar alături pot sa pun ce vreau. Îmi place sa simt gustul oului prăjit, legumele fiecare cu gustul lor, etc.
Dar asta nu înseamnă ca nu mănânc si in combinație, mai ales ca am o reteta de omleta la cuptor, care conține tot ce vrei și ce nu vrei și pe care o ador!
Așadar o masa plină de proteine și fibre, săracă in carbohidrați, ideală pentru fiecare! 👌👌👌

Ingredients

Step by step method

  • Curățăm ceapa și ardeiul și le taiem felii. Ciupercile dacă sunt mici in jumătate, medii in sferturi. Încingem o tigaie cu o jumatate din cantitatea de ulei de măsline și adăugăm legumele, sare și piper și le gătim la foc mediu, atât cât sa rămână crocante, undeva in jur de 5-6 minute.

  • In timp ce se fac legumele, batem ouale, punem pătrunjelul tocat mărunt, sare și piper și facem 2 omlete intr-o tigaie încinsa cu ulei de măsline. Lăsam 2 minute la foc mediu pe o parte și încă 1 pe cealalata. Mare atenție, dacă focul este prea mare, riscați sa se ardă.

  • Montam pe farfurie omleta, o umplem cu legumele iar alături roșiile felii împreuna cu salata. Simplu și rapid, nu-i așa, ca de gust nici nu are rost sa discutam, e vis.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password