Ingredients
- 600 g biscuiți petit Beurre
- 200 ml smântână dulce minim 32% grăsime
- 150 g nuci/alune de pădure/ migdale
- 100 g merișoare
- 60 g cacao
- 150 g dulceață de caise/ vișine/ măceșe
- 150 g zahăr pudră sau după gust
- 2 linguri esență de rom
- 1 lingură esența de cafea sau o linguriță de ness dizolvată într-o lingură de apă
- 250 g ciocolată cu 55% cacao
- 250 ml smântână cu minim 32% grăsime
- Un praf de sare
Tort rapid de biscuiți cu ciocolată, alune…
Pur și simplu sunt un iubitor al ciocolatei, indiferent cu ce este…
Salată de icre de crap
Salată de icre de crap Multă lume se ferește să facă salată de icre de crap și nu știu de ce,…
Ingredients
- 2,5 kg pastă de măceșe
- 1-1,2 kg zahăr
- 1 kg sâmburi de nucă
- Un praf de sare
Dulceață de măceșe cu nuci – Rețetă…
Îmi aduc aminte exact ziua de 27 Iulie 2018, eram la Pișchia cu prietena mea Laura Laurențiu, aveam un eveniment și…
Ingredients
- 6 buc smochine
- 150 g brânză de capră grasă
- 12 felii prosciutto
- 50 g miere
- 1 linguriță fulgi de chilli
Smochine umplute cu brânză de capră, învelite…
Smochine…. deja salivez, sunt fructele mele preferate, ca sunt proaspete, in dulceață, uscate, nu contează, smochine să fie! Astăzi după ce…
Ingredients
- 200 g spaghete
- 400 g vinete
- 1 ceapă mică
- 2-3 căței de usturoi
- 70 ml ulei măsline
- O cutie de roșii cuburi în bulion
- O mâna de busuioc
- 1 buc burrata de 250 g sau 2 mai mici
- Sare și piper după gust
Spaghete cu vinete, roșii și burrata –…
Pastele, unul din ingredientele cu care poți sa faci ce vrei și ce îți dorește inima, de la paste dulci, cu…
Ingredients
- 280 g biscuiți digestivi
- 140 unt cu 80% grăsime
- 750 g ricotta
- 250 ml smântână 32%
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 150 g zahăr pudră
- 1 plic de zahăr vanilat
- 10 g gelatină
- 60 ml apă rece
- 800 dulceață căpșuni/ cireșe/ caise/ piersici
- 10 g gelatină
- 60 ml apă rece
Cheesecake cu ricotta și topping de căpșuni,…
Cheesecake-ul este un desert format din minimum 2 straturi, cel mai important ca și consistență fiind cel de brânză, care poate…
Ingredients
- 4 pulpe de rață de aproximativ 250g/buc
- Boabe de piper
- 2 foi de dafin
- 100 ml ulei vegetal
- Sare după gust
- 1 kg varză roșie
- O ceapă medie
- 50 ml ulei vegetal
- 250 g mere verzi
- 100 g prune deshitratate fără sâmburi
- 200 ml vin roșu sec
- 50 g zahăr brun
- Scorțișoară după gust
- Sare și piper după gust
- 2 oua
- 70-75 g făină depinde de ouă poate ajunge și la 100 g
- O legătură de pătrunjel
- 30 g unt
Pulpe de rață confit cu varză Bavareză…
Pulpe de rață confit cu varză Bavareză cu prune uscate și găluște o rețetă care combină o rețetă clasică franceză de…
Ingredients
- 3 kg smochine bine coapte
- 1,5 kg zahăr
- Sucul de la 3 lămâi medii
Dulceață de smochine, după rețeta de dulceață…
Dulceaţa de smochine , reuşeşte să capteze tot parfumul acestor fructe deosebite şi reprezintă o modalitate ideală de păstrare pentru iarnă…
Ingredients
- 4 kg de mere roșii
- 500-700 g zahăr sau mai mult după gust
- 1 l apă
Marmeladă de mere fără amidon, produs tradițional
Anul acesta am fost în Valencia și la micul dejun erau niște cuburi închise la culoare, prima zi am evitat, a…
Ingredients
- 2 foi de napolitană întregi
- 10 albușuri
- 230g zahăr
- 80 g făină albă
- 300 g nucă tocată grosier sau la cutter
- 500 g rahat tăiat cubulețe mici
- Coaja de la 2 lămâi
- Un praf de sare
- 10 gălbenușuri
- 250 g zahăr
- 1 zahăr vanilat
- 200 g unt
Prăjitură Mozaic cu rahat și nuci în…
Întotdeauna am iubit prăjiturile cu creme și nuci, dar parcă aceasta este una din cele mai bune. Îmi aduc aminte că…