Ingredients
- 1,5 kg de rasol de vita fără os
- 500 g morcovi
- O bucata de țelina
- 2 buc păstârnac
- 2 buc pătrunjel rădăcina
- 4 cartofi medii
- 100 g ardei gras roșu
- O ceapa mare
- O căciulile usturoi
- 300 g hrean in oțet sau cu smântâna
- Unt 50 g
- Sare după gust
- Piper boabe
Rasol de vita cu legume și hrean,…
O mâncare sănătoasă și gustoasa, un rasol de vita cu legume și hrean sau Pot-au-feu (oală pe foc) este una dintre…
Ingredients
- 1 kg de pepene roșu curățat de coaja și semințe
- 250 ml de apa rece
- 50 ml sirop de arțar
- 1-2 lămâii, in funcție de cât de acru îți place
- Un pumn de frunze de menta
Limonada de pepene roșu cu sirop de…
Limonada de pepene roșu cu sirop de arțar, fără siropuri din pepene proaspăt, revigoranta și sănătoasă Ai încercat și un altfel…
Ingredients
- 1,5 kg de rasol de vita fără os
- 350 g + 150 g morcovi
- O bucata de țelina
- 2 buc păstârnac
- 2 buc pătrunjel rădăcina
- 4 cartofi medii
- 100 g ardei gras roșu
- O ceapa mare + 1 mică
- O căciulile + 1-2 căței de usturoi
- Ardei iute după gust
- Mazăre verde 1 kg
- Oua 2 buc
- Faina albă 100-110 g
- 200 ml smântâna de gătit
- 30 ml ulei de măsline
- Sare după gust
- Boabe de piper
Mâncare de mazăre cu rasol de vita…
Mancarica din rasol de vita cu Mazăre și găluște de faina, efectiv o delicatesa, se face usor și odată cu aceasta…
Cel mai bun Brownie cu unt de…
Brownie cu unt de arahide Un adevărat răsfăț american, brownie cu unt de arahide. Crocant la exterior și umed la interior…
Ingredients
- 1 kg de piersici aromate și bine coapte
- 1 l de apa rece
- 100 g miere
- 1-2 lămâii, in funcție de cât de acru îți place
- Un pumn de frunze de menta
- Cuburi de gheata pentru servit
Limonada de piersici cu miere și menta…
Ai încercat și un altfel de limonada? De piersici de exemplu? Dar nu făcută din siropuri sau arome ci din piersici…
Ingredients
- 500 g faina albă
- 2 linguri ulei de măsline
- 20 g drojdie
- 1 lingura de zahar
- 1 lingurița de sare
- 300-350 ml apa
- 1 galbenus
- 200 g mozzarella
- 200 g feta
- 150 g ricotta
- 2 oua
- Câteva fire de cozi de ceapa verde pentru decor
Khachapuri – Placinta georgiana cu brânza –…
Khachapuri este o placinta traditionala georgiana umplută cu brânza și ou. De fapt este un aluat de pâine cu ulei de…
Ingredients
- 900 g de visine
- 5 oua
- 125 g zahar + 2 linguri pentru tapetat tava
- 125 g faina albă
- 300 ml lapte
- 1 lingurița extract de vanilie
- 1 praf de sare
- 20 g unt
- 1 lingura zahar pudra
Clafoutis, prăjitură cu vișine, reteta tradițională Franceză
Clafoutis provine din regiunea Limousin din Franța, reteta traditionala fiind făcută cu cireșe negre însă există numeroase variații acestea fiind făcute…
Ingredients
- 2 kg roșii (inima de bou, aurora, etc sa fie cărnoase și bine coapte)
- 200 g pâine albă
- 200 g castraveți
- 1-2 căței de usturoi
- 1 ceapa medie
- 2 linguri oțet de vin roșu
- 100 g ardei gras roșu
- Ardei iute după gust
- 100 ml ulei de măsline
- Sare după gust
Gazpacho Andaluzian, reteta tradițională spaniolă
Gazpacho este o supa rece, făcută din legume proaspete la blender. Este o supa traditionala spaniola dar din regiunea de sud…
Ingredients
- 150 g ceapa
- 100 g ardei gras roșu
- 20 g usturoi
- 150 g creveți
- 100 g chorizo
- 250 g orez
- 100 g mazăre verde
- 700 ml supa de legume
- 1 lingura de condimente paella (boia, sare, praf de usturoi, piper de Cayenne, cumin și șofran)
- 40 ml de ulei de măsline
Paella cu creveți și chorizo, rețetă tradițională…
Dragii mei, doar ce m-am întors dintr-o mică vacanța din Spania și am tot încercat fel de fel de Paella, cu…
Ingredients
- 500 g faina de mălai
- 300 + 50 g faina albă de grâu / pentru uns
- 50 g drojdie
- 50 g zahar
- 150 ml ulei vegetal
- 15-20 g sare in funcție de gust
- 1 l de apa aproximativ
Pita de mălai, mălai copt sau mălai…
Pita de mălai, un gust și o savoare aparte! Nu pot spune decât ca de când am descoperit-o pur și simplu…