Abonează-te la canalul de Youtube

Plăcintă cu vișine și iaurt, rețetă simplă cu foi din comerț

( 0 din 5 )
Se încarcă...
  • 0 mPreparare
  • 0 mGătire
  • 0 mGata în
Printează rețeta

Plăcintă cu vișine și iaurt, rețetă simplă ch foi din comerț

 

Pot spune că sunt efectiv îndrăgostit de această plăcintă , a fost dragoste la prima vedere, dacă pot spune așa. Și de atunci am făcut-o de ‘n ori și nu cred că vreodată o să mă satur!

Eram în vizită la prietena mea Laura Laurențiu, sa fie prin 2010-2011, nu mai știu exact! Sincer până atunci nu știam de burek sau plăcintă, decât ce se comercializa prin oraș, însă nu are nici o legătură cu rețeta pe care aveam să o degust la Laura! Foi fine cu umplutură generoasă de brânză, care efectiv se topesc în gură!

Așa că m-am pus si eu pe studiat rețeta și azi chiar nu mai am nevoie de cântărirea ingredientelor, e suficient să am un pachet de foi de plăcintă, brânză, carne, iaurt, legume și într-o clipă burekul sau placinta e în cuptor.

Inspirația burek-ului de azi e din colecția de rețete ale Laurei Laurențiu cu care niciodată nu am dat greș, indiferent că a fost dulce sau sărat și pe care vi le recomand cu toată încrederea!

Azi a venit vremea celui cu vișine și iaurt grecesc însă cu puține modificări, pe care le puteți face și dumneavoastră în funcție de gustul fiecăruia!

Puteti deasemeni să încercați și alte rețete de burek/plăcintă, pe care le găsiți mai jos.

Burek cu carne tocată deasemeni o rețetă apreciată și testată de cititori, pe care o găsiți aici sau click pe fotografie.

Burek cu brânză sărată, rețetă pe care o găsiți aici sau click pe fotografie.

 

Ingredinete pentru umplutură:

  • 1 pachet foi placinta
  • 50-70 ml ulei sau 70 g unt pentru uns tava și foile
  • 8 ouă întregi
  • 1 kg de iaurt grecesc
  • 300-350 g vișine fără sâmburi, scurse de suc în funcție de cât de mult vă plac
  • 300 g de zahăr tos
  • 1 lingură extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • Zahăr pudră pentru ornat

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un bol încăpător vom pune ouăle, extractul de vanilie, sarea și zahărul, amestecăm până se topește zahărul și adăugăm iaurtul.

Într-un pachet de foi de plăcintă sunt cel puțin 12 foi, maximum pe care eu l-am găsit a fost de 15, asta depinde de brandul pe care îl folosiți. Important e să le împărțim în 3.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt pe care o ungem cu unt sau pur și simplu ungem tava cu unt. punem un strat cu 1/3 din totalul de foi de plăcintă, unse fiecare cu unt între ele, 1/3 din compoziția de iaurt, jumătate din vișinele fără sâmburi scurse, iar un strat de foi unde între ele, a doua treime de iaurt, cealaltă jumătate de vișine și foile rămase unse cu unt.

Tăiem burekul pătrate, cu un cuțit ascuțit până la baza tăvii, după care turnăm restul de compoziție cu iaurt și dăm la cuptor pentru 40-45 de minute sau până se rumenește deasupra.

Lăsăm să se tempereze, după care tăiem și servim. Acum nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Tips & variations

  • Dimensiune tava: 25/35 cm

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide