Pâte Brissée, aluat pentru toate felurile de tarte

( 5 out of 5 )
Loading...
 • 300 gPortie
 • 30 mTimp de preparare
 • 0 mTimp de gatire
 • 30 mGata in
Print Recipe

Pâte Brissée, aluat pentru toate felurile de tarte

Cel mai bun aluat fraged pe care eu l-am făcut vreodată! Da de acum încolo doar pe acesta îl voi utiliza la tartele dulci, plăcinte și alte tarte sărate.

Pentru prima dată pot spune că sunt extrem de mulțumit de ceea ce mi-a ieșit și că mai bun de atât nu am văzut, nici mancat vreodată! Am luat rețeta de Elise Bauer și bine am făcut. La început eram sceptic și mi se părea foarte complicat, dar nu, nu este complicat deloc, trebuie să respecți cu strictețe în primul rând gramajul, mai apoi modul de preparare și te asigur că vei obține un aluat fraged așa cum găsești în patiseriile franțuzești!

Ingrediente pentru Pâte Brissée, aluat pentru toate felurile de tarte:

160 g făină albă
1/2 linguriță sare
1/2 linguriță zahăr sau pentru tartele dulci 2 lingurițe
112 g unt
3-4 linguri de apă din congelator

Mod de preparare Pâte Brissée, aluat pentru toate felurile de tarte:

Tăiați untul cubulețe.

Combinați făina cu sare și zahăr într-un blender de Bucătărie și plusați până se omogenizează.

Adăugați jumătate din unt, care trebuie sa fie de la frigider. Prin pulsare apăsați de 8 ori, adăugați și restul de unt și mai plusați de 6 ori.

La început punem 2 linguri de apă din congelator și plusați de câteva ori. Adăugați a 3-a lingură de apă și mai plusați de câteva ori. Dacă este tot nisipos mai adăugăm o jumătate de lingură și mai pulsăm de 3-4 ori. Dacă se vede că are tendințe să se lege, atunci este suficientă apă.

Îl scoatem afara din vas, formăm rapid aluatul și îl punem intr-o folie alimentară la frigider pentru minim jumătate de oră.

Îl scoatem de la frigider și îl intindem pe un fond de lucru presărat cu făină. Îl putem folosi la orice fel de tarte, galette și chiar cornulețe.

Spor la treabă!

One Comment

 • Paula

  Buna ziua.
  Tocmai am notat in caiet aluatul fraged din reteta de plăcintă cu mere. Asta ca sa rămână reteta definitivă pt plăcintă cu mere sau cu brânză dulce și stafide. Iar acum am dat de aceasta pastă briseè. Sa inteleg ca e mai buna decat cea din aluatul de plăcintă?
  De câțiva ani tot caut reteta aluatului ideal si am tot încercat diferite retete unele doar cu gălbenușul cu sau fara smantana cu aluat răzuit sau cu untul la temperatura camerei. Din pagina d- voastră singura reteta care am facut-o e a prăjiturii Greta Garbo cu mac si glazura de ciocolată alba care a placut tare mult. Felicitări pt rețetele aspectoase si atât de bine explicate.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password