Pate de curcan cu jeleu de merișoare

( 5 out of 5 )
Loading...
  • 1,5Portie
  • 30 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Pate de curcan cu jeleu de merișoare

Cu siguranță acest Pate de curcan cu jeleu de merișoare va fi pe placul multora dintre dumneavoastră mai ales că noi ca și neam suntem mari consumatori de pate. Diferența este că acesta este unul special și pe deasupra este și făcut în casă cu ingrediente alese și vedem cu adevărat ce se pune în el.

Ideea mi-a venit într-o zi când căutam prin magazine ficatul de rață pentru a face foie gras, rețetă pe care urmează cât de curând să o postez pe blog și cum nu era, am găsit ficatul de curcan și uite că a ieșit extraordinar de bun. L-am făcut cu jeleu de merișoare, deoarece si merișoarele proaspete strigau din galantar după mine 🤣🤣🤣 și a ieșit foarte bun și acesta, cam ca toate pateurile făcute în casă.

Fin și cremos cu ingrediente puține dar de calitate veți obține un pate excelent. Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor și a modului simplu de preparare explicat pas cu pas.

Cum facem Pate de curcan cu jeleu de merișoare

Ingrediente

400 g ceapă

50 g usturoi

200 g untură albă

1 kg pulpă de curcan dezosată

400 g ficat de curcan

350 g smântână lichidă din lapte cu 35% grăsime

200 g merișoare proaspete

200 ml apă

100-120 g zahăr tos

Sare și piper după gust

Mod de preparare

Curățăm ceapa și o tăiem felii mai grosuțe.

Tăiem și pulpa de curcan cuburi mari.

Într-un vas încăpător punem untura împreună cu ceapa la călit pe foc mic până se înmoaie bine.

Adăugăm carnea de curcan și o gătim până se albește bine și nu mai rămâne nici un pic de carne crudă. Gătim tot la foc mic cu capac până se înmoaie bine și este bună de mâncat. Dacă mai este nevoie, mai adăugăm câte un pic de apă, nu multă atât cât să se înăbușe.

Când carnea este gătită adăugăm usturoiul si smântâna. Fierbem 8-10 minute.

Adăugăm ficățeii și continuăm să fierbem încă 2-3 minute după care dăm jos de pe foc. Nu gătiți mai mult de 1 minut ficățeii că se vor întări.

Punem compoziția într-un blender alături de sare și pieper, mixăm până obținem o pastă fină și destul de lichidă. Nu vă faceți griji se va întări când este rece.

Într-un vas la foc mic punem merișoarele împreună cu apa si zahărul. Fierbem la foc mic aproximativ 7-8 minute. Cu ajutorul unui blender mixăm compoziția fierbinte până devine fină apoi o trecem printr-o sită.

Turnăm jeleul calduț deasupra fiecărui vas în funcție de cât de gros doriți. Ideea e să acoperim bine astfel încât să nu pătrundă aerul pentru a oxida pateul.

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.

Pate de tofu cu nuci coapte

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password