Cu Pate de pui conservat la borcan vă aduc gustul autentic al copilăriei, făcut în casă din ingrediente naturale, fără conservanți sau alte chimicale.
Dacă îți dorești un pate de pui cremos, fin și plin de savoare, fără aditivi sau conservanți, atunci rețeta de pate de pui la borcan este alegerea perfectă. Este o delicatesă făcută cu ingrediente simple, ficăței fragezi de pui, carne de pui, unt, ceapă călită și un strop de condimente care, împreună, dau acel gust bogat și natural pe care nu-l vei găsi într-un produs din comerț.
Conservat la borcan, pateul de pui își păstrează prospețimea și aroma pentru mult timp, fiind ideal pentru micul dejun, gustări rapide sau chiar pentru un platou festiv. În plus, se prepară ușor și poți ajusta gustul după preferințele tale, mai picant, mai aromat sau mai fin.
Odată ce îl vei face acasă, vei descoperi că un borcan de pate de pui este mai mult decât o simplă gustare, e o întoarcere la gusturile autentice, simple și curate, așa cum le făceau bunicile noastre.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm ceapa, o tăiem grosier și o călim în uleiul vegetal cu puțină sare până se înmoaie bine și devine translucidă.
Tăiem pulpele de pui bucățele.
Adăugăm untul, smântâna doar ca să temperăm ceapa.
Adăugăm compoziția de ceapă peste carne si condimentam cu sare ai piper după gust.
Punem totul într-un blender puternic și mixam bine până obținem o compoziție omogenă și bine legată.
Turnăm compoziția în borcane și o presăm bine pentru a elimina aerul. Strângem capacele.
Punem borcanele într-o oală și punem apă în ea până la gâtul borcanelor. Fierbem o oră la foc mediu și asta luăm în calcul din momentul în care a început să clocotească apa.
Scoatem borcanele din oala, le ștergem bine și le punem în prosoape să se răcească de la sine.

Pentru multe alte rețete de salate, gustări reci sau calde cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.