Pate de pui conservat la borcan

( 0 out of 5 )
Loading...
Pate de pui conservat la borcan
  • 1,5 kgPortie
  • 10 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Pate de pui conservat la borcan

Cu Pate de pui conservat la borcan vă aduc  gustul autentic al copilăriei, făcut în casă din ingrediente naturale, fără conservanți sau alte chimicale.

Pate de pui conservat la borcan

Dacă îți dorești un pate de pui cremos, fin și plin de savoare, fără aditivi sau conservanți, atunci rețeta de pate de pui la borcan este alegerea perfectă. Este o delicatesă făcută cu ingrediente simple, ficăței fragezi de pui, carne de pui, unt, ceapă călită și un strop de condimente care, împreună, dau acel gust bogat și natural pe care nu-l vei găsi într-un produs din comerț.

Pate de pui conservat la borcan

Conservat la borcan, pateul de pui își păstrează prospețimea și aroma pentru mult timp, fiind ideal pentru micul dejun, gustări rapide sau chiar pentru un platou festiv. În plus, se prepară ușor și poți ajusta gustul după preferințele tale, mai picant, mai aromat sau mai fin.

Pate de pui conservat la borcan

Odată ce îl vei face acasă, vei descoperi că un borcan de pate de pui este mai mult decât o simplă gustare, e o întoarcere la gusturile autentice, simple și curate, așa cum le făceau bunicile noastre.

Pate de pui conservat la borcan

Cum facem Pate de pui conservat la borcan

Ingrediente:

  • 500 g ficăței de pui
  • 500 g pulpe de pui dezosate
  • 250 g unt cu minim 80% grăsime
  • 300 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • Ceapă 300 g
  • 50 ml ulei vegetal
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm ceapa, o tăiem grosier și o călim în uleiul vegetal cu puțină sare până se înmoaie bine și devine translucidă.

Pate de pui conservat la borcan

Tăiem pulpele de pui bucățele.

Pate de pui conservat la borcan

Adăugăm untul, smântâna doar ca să temperăm ceapa.

Pate de pui conservat la borcan

Adăugăm compoziția de ceapă peste carne si condimentam cu sare ai piper după gust.

Punem totul într-un blender puternic și mixam bine până obținem o compoziție omogenă și bine legată.

Pate de pui conservat la borcan

Turnăm compoziția în borcane și o presăm bine pentru a elimina aerul. Strângem capacele.

Pate de pui conservat la borcan

Punem borcanele într-o oală și punem apă în ea până la gâtul borcanelor. Fierbem o oră la foc mediu și asta luăm în calcul din momentul în care a început să clocotească apa.

Pate de pui conservat la borcan

Scoatem borcanele din oala, le ștergem bine și le punem în prosoape să se răcească de la sine.

Pate de pui conservat la borcan


Pate de pui conservat la borcanSimplu, rapid și gustos. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Pentru multe alte rețete de salate, gustări reci sau calde cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.

EE776DA9-AD4F-484D-A5BB-46F1B7AA004E.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password