Piersici umplute cu nucă și ciocolată

( 5 out of 5 )
Loading...
Piersici umplute cu nucă și ciocolată
  • -30 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Piersici umplute cu nucă și ciocolată

După multe teste azi a venit și rețeta finală pentru cele mai bune și mai fragede Piersici umplute cu nucă și ciocolată.

Piersici umplute cu nucă și ciocolată

Piersicile umplute cu nucă și ciocolată din aluat fraged sunt o delicatesă încântătoare, care îmbină cojile crocante și aromate cu textura crocantă și aroma bogată a umpluturii de nucă și ciocolată.

Piersici umplute cu nucă și ciocolată

Aluatul fraged învăluie cu grijă fiecare piersică, oferind o bază subtilă și delicată care se îmbină perfect cu umplutura sa generoasă. Nucile mărunțite adaugă o crocanță subtilă și un gust bogat și intens, în timp ce ciocolata topită se topește ușor, aducând o notă de dulceață și decadentă.

Piersici umplute cu nucă și ciocolată

Fiecare mușcătură este o explozie de arome și texturi, creând o experiență gustativă memorabilă. Piersicile umplute cu nucă și ciocolată din aluat fraged sunt nu doar o delicatesă, ci și o declarație de rafinament și gust, perfecte pentru a încânta papilele gustative în orice moment al zilei sau al anului.

Piersici umplute cu nucă și ciocolată

Cum facem Piersici umplute cu nucă și ciocolată

Ingrediente pentru coji:

  • 180 g unt cu 80% grăsime
  • 160 g zahăr pudră
  • 2 ouă întregi
  • Un praf de sare
  • 550 făină albă tip 000
  • 5 g praf de copt
  • Coaja de la o lămâie
  • Coaja de la o portocală
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 140 ml lapte cu 3,5% grăsime

Ingrediente pentru umplutură:

  • 200 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 100-150 g zahăr tos
  • 100 g until
  • 250 g ciocolată cu lapte
  • 150 g nucă coaptă
  • 2-3 linguri de lichior Grand Mariner

Ingrediente pentru partea exterioară:

  • Colorant roșu, galben și verde
  • 100-150 g zahăr tos

Mod de preparare pentru coji:

Preincalzim cuptorul la 180 de grade celsius.

Într-un bol mixăm untul cu zahărul până se deschide la culoare.

Piersici umplute cu nucă și ciocolată

Adăugăm coaja de lămâie, portocală și praful de sare și omogenizăm.

Piersici umplute cu nucă și ciocolată

Adăugăm pe rând câte un ou și amestecăm după fiecare până se încorporează perfect.

Piersici umplute cu nucă și ciocolată

Încorporăm făina și praful de copt și amestecăm cu o spatulă. Nu va chinuiți prea mult.

Piersici umplute cu nucă și ciocolată

Adăugăm treptat laptele și extractul de vanilie amestecăm în continuare până obținem un aluat elastic, ușor la atingere și destul de moale. Mie mi-a intrat tot laptele, dacă este nevoie mai adăugăm.

Piersici umplute cu nucă și ciocolată

Învelim într-o folie sau punem într-o pungă la frigider pentru o oră.

După trecerea timpului de stat la frigider împărțim aluatul în 60 de bucăți perfect egale. Cântăriți aluatul și apoi împărțiți.

Dăm forma bilelor insistând ca bilele să fie perfecte ca să nu se deformeze la copt. În momentul în care le băgăm la cuptor aluatul trebuie să fie aproape de temperatura camerei.

Piersici umplute cu nucă și ciocolată

Punem bilele pe tăvi acoperite cu hârtie de copt și cu spațiu între ele. Coacem pesmetul 15-16 minute atât cât să devină ușor aurii.

Imediat după ce le-am scos din cuptor le transferăm pe un grătar iar cu ajutorul unei chiurete cu grijă scoatem miezul acestora. Nouă ne plac ca umplutură să fie generoasă așa ca las destul de subțire coaja. Păstrăm miezul.

Piersici umplute cu nucă și ciocolată

Mod de preparare pentru umplutură:

Punem laptele la înfierbântat cu zahărul, cacaua și ciocolata tocată grosier.

Piersici umplute cu nucă și ciocolată

Când dă în clocot oprim focul și adăugăm si untul. Amestecăm până se topește și untul și lăsăm să se răcească complet.

Piersici umplute cu nucă și ciocolată

Turnăm compoziția rece peste 3/4 din miezul obținut de la coji, nuca tocată grosier, lichiorul și amestecăm bine până obținem o pastă. Dacă este prea lichidă mai adăugăm treptat din miezul cojilor până obținem o compoziție similară unei creme mai dense.

Piersici umplute cu nucă și ciocolată

Umplem cu ajutorul unui pos fără formă fiecare coajă astfel încât să rămână un moț deasupra.

Piersici umplute cu nucă și ciocolată

Unim piersicile și le dăm la rece.

În 3 boluri mic punem câte 100 ml de apă rece iar apoi în fiecare coloranții.

Piersici umplute cu nucă și ciocolată

Trecem piersicile prin coloranți, le scurgem ușor pe un șervețel de bucătărie apoi le trecem prin zahăr tos. Le lăsăm să se usuce pe o tavă tapetată cu hârtie de copt pentru jumătate de oră după care pot fi transferate pe un platou.

Piersici umplute cu nucă și ciocolată

Sunt gata de servit, spor la treabă și să vă fie de folos!

Piersici umplute cu nucă și ciocolată

Iar ca să vedeți că și mie nu îmi iese de fiecare dată ceea ce vreau și cum mi-ar plăcea, vă arăt doar o tură din cele 4 până la rezultatul de mai sus. Au ieșit crăpate și urate, deși la gust erau ce trebuie la aspect… așa ca nici dumneavoastră să nu vă mai faceți griji când ceva nu va iese 😘😘😘
Piersici umplute cu nucă și ciocolată

Să auzim de bine, spor la bucătărit!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password