Abonează-te la canalul de Youtube

Plăcinte țărănești cu brânză, ceapă și mărar, la tigaie

( 4.9 din 5 )
Se încarcă...
  • 8 bucPorții
  • 30 mPreparare
  • 20 mGătire
  • 50 mGata în
Printează rețeta

Plăcinte țărănești cu brânză, ceapă și mărar, la tigaie

Simplu, plăcintă cu brânză și ceapă, așa îi spunea tanti Ani, aceștor minunății și se pot face și cu varză, cartofi sau combinate. Pot spune că toate sunt pe placul meu, indiferent de umplutură că sunt reci sau calde.

Le-am descoperit în Bihor, pentru că din câte știu eu acolo sunt la ele acasă și niciunde în țară nu se fac atât de bune ca-n Bihor. Sunt fragede, moi și și foarte gustoase, că de te apuci să mănânci nu mai știi să te oprești!

Se găsesc pe aproape orice stradă, în magazinele de patiserie, chiar și în supermarket-uri.

Rețeta este atât de simplă și rapid de făcut, încât printre altele de făcut în casă poți pune de un aluat, iar restul e floare la ureche. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și cu siguranță vă veți bucura de cele mai bune plăcinte țărănești.

Ingrediente pentru aluat:

  • 600 g de făină albă
  • 400-450 ml lapte cu 3,5% grăsime, în funcție de cât de mult cere aluatul
  • 15 g deojdie proaspăta
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 30 ml ulei

Ingrediente pentru umplutură:

  • 500 g telemea de vaca grasă
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de mărar
  • extra ulei penttu copt

Mod de preparare:

Punem într-un castronel drojdia cu zahărul și amestecăm până obținem o pastă. Adăugăm jumătate din cantitatea de lapte calduț, acoperim cu o folie și lăsăm la loc călduț pentru activare drojdiei.

Într-un castron mare punem făina cernută, uleiul, diferența de lapte, sarea și drojdia activată.

La început amestecăm cu o lingură de lemn sau una de silicon, iar când aceasta devine ineficientă trecem la frământatul manual. Punem aluatul într-un castron uns cu ulei și acoperit cu o folie de prospețime și lăsăm să dospească până își dublează volumul.

Dăm telemeaua pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Tocăm ceapa și mărarul și le dăm deoparte sau le putem amesteca cu brânza, rămâne la aprecierea fiecăruia. 

După dospirea aluatului, îl scoatem afară din castron și îl împărțim în 8 buc egale și le dăm forme rotunde.

Pe un plan de lucru uns cu ulei, întindem câte o bucată de aluat cu diametrul de 12-15 cm și împărțim egal pentru fiecare bucată de aluat: brânza, ceapa și mărarul.

Aducem marginile spre interiorul placintei și le strângem, astfel încât să se lipească.

Întoarcem cu partea strânsă în jos și întindem rotund plăcintele cu diametrul de 20 de cm.

Într-o tigaie incinsă punem câte o linguriță de ulei și coacem plăcintele la foc mediu până devin aurii-brun deschis, aproximativ 2 minute pe fiecare parte.

Spor la treabă și poftă bună!

One Comment

  • Gabriel

    Se specifica in rețetă că se adaugă jumătate din cantitatea de 400 ml de lapte pentru activarea drojdiei. Cu cealaltă jumătate ce se întâmplă ?

Leave A Comment

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});