Plăcinte țărănești la tigaie cu brânză, ceapă si mărar

( 5 out of 5 )
Loading...
Plăcinte țărănești la tigaie cu brânză, ceapă si mărar
  • -10 bucServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Plăcinte țărănești la tigaie cu brânză, ceapă si mărar

Simplu, Plăcinte țărănești la tigaie cu brânză, ceapă si mărar , așa le spunea tanti Ani, acestor minunății și se pot face și cu varză, cartofi sau combinate. Pot spune că toate sunt pe placul meu, indiferent de umplutură că sunt reci sau calde.

Plăcinte țărănești la tigaie cu brânză, ceapă si mărar

Le-am descoperit în Bihor, pentru că din câte știu eu acolo sunt la ele acasă și niciunde în țară nu se fac atât de bune ca-n Bihor. Sunt fragede, moi și și foarte gustoase, că de te apuci să mănânci nu mai știi să te oprești!

Plăcinte țărănești la tigaie cu brânză, ceapă si mărar

Se găsesc pe aproape orice stradă, în magazinele de patiserie, chiar și în supermarket-uri.

Plăcinte țărănești la tigaie cu brânză, ceapă si mărar

Rețeta este atât de simplă și rapid de făcut, încât printre altele de făcut în casă poți pune de un aluat, iar restul e floare la ureche. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și cu siguranță vă veți bucura de cele mai bune plăcinte țărănești.

Plăcinte țărănești la tigaie cu brânză, ceapă si mărar

Cum facem Plăcinte țărănești la tigaie cu brânză, ceapă si mărar

Ingrediente pentru aluat:

  • 750 g de făină albă
  • 500-550 ml apă, în funcție de cât de mult cere aluatul
  • 10 g deojdie proaspăta
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 80 ml ulei

Ingrediente pentru umplutură:

  • 300 g telemea de vaca grasă mai uscată
  • 200 g brânză dulce de vacă bine stoarsă
  • 100 g caș raz pe răzătoarea cu ochiuri mari
  • 2 legături de ceapă verde
  • 1 legătură bună de mărar sau 2 dacă vă place
  • extra ulei pentru copt

Mod de preparare:

Punem într-un castron apă, drojdia cu zahărul și uleiul de măsline amestecăm până se topește drojdia.

Plăcinte țărănești la tigaie cu brânză, ceapă si mărar

Adăugăm făina, sarea și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon până obținem un aluat lipicios dar omogen.

Plăcinte țărănești la tigaie cu brânză, ceapă si mărar

Punem aluatul într-un castron uns cu ulei și acoperit cu o folie de prospețime și lăsăm să dospească până își dublează volumul.

Plăcinte țărănești la tigaie cu brânză, ceapă si mărar

Tăiem ceapa verde feliuțe și mărarul mărunt.

Punem toate brânzeturile împreună cu ceapa verde și mărarul și frământăm bine. Împărțim apoi în 10 părți egale.

Plăcinte țărănești la tigaie cu brânză, ceapă si mărar

După dospirea aluatului, îl scoatem afară din castron și îl împărțim în 10 buc egale și le dăm forme rotunde.

Plăcinte țărănești la tigaie cu brânză, ceapă si mărar

Pe un plan de lucru uns cu ulei, întindem câte o bucată de aluat cu diametrul de 10-12 cm și punem câte o parte de brânză.

Plăcinte țărănești la tigaie cu brânză, ceapă si mărar

Aducem marginile spre interiorul placintei și le strângem, astfel încât să se lipească.

Plăcinte țărănești la tigaie cu brânză, ceapă si mărar

Întoarcem cu partea strânsă în jos și întindem rotund plăcintele cu diametrul de 20 de cm.

Într-o tigaie incinsă punem câte o linguriță de ulei și coacem plăcintele la foc mediu până devin aurii-brun deschis, aproximativ 2 minute pe fiecare parte.

Plăcinte țărănești la tigaie cu brânză, ceapă si mărar

Spor la treabă și poftă bună!

Plăcinte țărănești la tigaie cu brânză, ceapă si mărar

Pentru multe alte rețete de paine și patiserie dar și multe altele, găsiți în secțiunea pâine și patiserie sau click pe fotografie.

IMG_6305-225x300.jpeg


Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password