Prăjitură Bounty cu cocos și ciocolată

( 4.8 out of 5 )
Loading...
  • -16 pServings+
  • 30 mPrep Time
  • 0 mCook Time
  • 30 mReady In
Print Recipe

Prăjitură Bounty cu cocos și ciocolată

Oricine iubește faimoasele batoane de ciocolată Bounty cu strat crocant de ciocolată  la exterior cu umplutură cremoasă de cocos la interior, cu siguranță va îndrăgi și această prăjitură Bounty cu cocos și ciocolată. 

Eu sunt de-a dreptul fascinat de tot ceea ce înseamnă dulce, însă când vine vorba de ciocolată și cocos efectiv nu mai am nici un fel de control, aș mânca într-una! 

Este foarte ușor de făcut, nu necesită coacere, și se face cu ingrediente simple și la îndemâna oricui. Blatul este crocant, unplutura din lapte condensat cu cocos, lipicioasă iar deasupra o glazură generoasă de ciocolată

Deasemeni puteți încerca și ciocolata de casă cu cocos, prajitură cu ciocolată Bounty 

Ingrediente prăjitură Bounty cu cocos și ciocolată

 

Pentru blat:

  • 100 g făină de migdale 
  • 100 g zahăr pudră
  • 50 g fulgi de cocos
  • 30 g cacao de bună calitate
  • 80 ml sirop de arțar
  • 70 ml ulei de cocos la temperatura camerei
  • Un praf de sare

Pentru umplutura de cocos:

  • 2 conserve lapte condensat (400g/cutie)
  • 350 g fulgi de cocos
  • 80 ml sirop de arțar
  • 120 ml ulei de cocos la temperatura camerei
  • Un praf de sare

Pentru glazura de ciocolată:

  • 300 g fulgi de ciocolată cu lapte 
  • 70 ml smântână pentru gătit cu minim 32% grăsime
  • 20 g fulgi de cocos

Mod de preparare prăjitură Bounty cu cocos și ciocolată

Pentru blat:

Punem toate ingredientele într-un castron și le omogenizăm. 

Le turnăm într-o tavă, le distribuim uniform pe tot fundul tăvii și le presăm ușor, pentru a obține baza prăjiturii. Dăm tava la frigider. 

Pentru umplutura de cocos:

Punem laptele condensat și uleiul de cocos la încălzit separat. Turnăm uleiul de cocos peste laptele condensat și omogenizăm.

Adăugăm fulgii de cocos, praful de sare și siropul de arțar și le încorporăm în compoziția de lapte. 

Turnăm compoziția în tavă peste blat, nivelăm și dăm deoparte. 

Pentru glazură:

Punem smântâna la înfierbântat, adăugăm fulgii de ciocolată și omogenizăm. 

O distribuim deasupra stratului de cocos și presărăm fulgi de cocos, după care lăsăm la rece pentru 2 ore. 

Scoatem de la frigider, cu ajutorul unei spatule desprindem de pe marginea tăvii. Tăiem bucăți după plăcere, cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire.

Simplu, rapid și extrem de gustos, dar nu vă mai rețin, vă spun doar să aveți spor la treabă și poftă bună!

Tips & variations

  • Dimensiune tavă: 18/27 cm

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide