Prăjitură cu mere și scorțișoară – Rețetă simplă și rapidă

( 4.4 out of 5 )
Loading...
  • -12 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

Prăjitură cu mere și scorțișoară – Rețetă simplă și rapidă

Cea mai simplă și mai rapidă Prăjitură cu mere și scorțișoară, dar cu un gust și o aromă fenomenală!

O plăcintă cu mere mai rapidă și mai ușor de făcut nu am întâlnit… să vă mai spun cât de fragedă și aromată este, că la aspect o puteți vedea și dumneavoastră. Din numai câteva ingredinete simple, pe care cu toții cred că le avem în cămară, putem face minuni! Și când spun minuni, nu exagerez deloc, este de-a dreptul o joacă de copil cu in rezultat de cofetar șef.

Am întâlnit-o pentru prima dată în pensiunea la care am stat în concediul meu în Croația și ulterior aveam să aflu la mai toate patiseriile din drumul meu. M-am îndrăgostit iremediabil de ea și am cerut rețeta gazdei noastre Yuca, iar acum o împart cu dumneavoastră.

Rămâneți alături pentru lista simplă a ingredientelor dar și pentru modul de preparare, iar rezultatul vă va face ziua mult mai frumoasă!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

 

Cum se faci Prăjitură cu mere și scorțișoară – Rețetă simplă și rapidă

Ingredinete pentru “foi”

  • 320 g griș de grâu
  • 250 g făină albă
  • 200-250 g zahăr pudră, în funcție de cât de dulce vă place
  • 15 g praf de copt
  • 20 g zahăr vanilat
  • 1 praf de sare

Ingredinete pentru umplutură:

  • 2 kg mere
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată
  • 150 g unt topit

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Punem untul la topit. Va trebui să îl împărțim ochiometric în 5 părți egale, câte una peste fiecare strat de făină.

Pentru început vom pune toate ingredinetele uscate într-un castron.

Le cernem cu ajutorul unei site într-un altul și le impărțim în 5 părți egale.

Curățăm merele de coajă, le dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari, adăugăm scorțișoara și le amestecăm ușor, atât cât să se distribuie uniform. Merele le împărțim în 4 părți egale. Va trebui să le curățați subțire și să obtineți minim 1,5 kg, deasemeni ramân cu tot cu suc, să nu le stoarceți. 

Ungem tavă de cuptor cu dimensiunile de 32/23 cm cu puțin unt,

adăugăm primul strat de amestec de făină, îl nivelăm cu dosul unei linguri,

o parte de unt și una de mere pe care o presăm ușor, atât cât să avem același nivel peste tot.

Repetăm această operație până deasupra ne va rămâne un strat din amestecul de făină și untul deasupra.

Băgăm tava la cuptor pentru o oră, după care o scoatem și o lăsăm să se răcească complet.

Porționăm în pătrate sau dreptunghiuri după preferințe. De aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password