Această prăjitură cu nucă și ciocolată este pe cat de simplă, pe atât de bună și de gustoasă, practic avem două blaturi cu Nică, cremă foartă pe aburi cu unt și glazură de ciocolată cu nucă coaptă.
Garantat cea mai bună prăjitură pe care am făcut-o în ultima vreme din ingrediente foarte puține și apreciate pe care toți românii le iubesc de la cel mai mic până la cel mai mare.
Modul de preparare simplu și la îndemână tuturor, chiar și a celor mai neîndemânatici va fi floare la ureche. Combinația clasică de nucă coapte cu ciocolată a fost și va rămâne în topul preferințelor.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru foi:
Ingrediente pentru crema de cacao:
Ingrediente pentru glazură:
Mod de preparare pentru foile de bezea cu nucă:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm 2 tăvi de cuptor de 25/35 cm cu hârtie de copt.
Măcinăm 3/4 din nucă iar diferența ontocăm grosier la cuțit.
Într-un castron amestecăm nuca cu făina, zahărul vanilat și le dăm deoparte.
Într-un castron batem albușurile cu un praf de sare până lasă forme ușoare la suprafață. Adăugăm treptat zahărul și continuăm să batem până bezeaua devine fermă și lucioasă iar zahărul este complet topit.
Încorporăm în două tranșe amestecul de nucă în albușuri și amestecăm cu o spatulă cu mișcări largi de sus în jos până nucă este complet încorporată.
Împărțim compoziția în două părți egale, o turnăm în tăvi și le dăm la cuptor pentru 20 de minute sau până se rumenesc și prin culoare ușor maronie.
Scotem din cuptor îndepărtăm hârtiile de copt și lăsăm foile să se răcească pe un grătar.
Mod de preparare pentru cremă:
Punem gălbenușurile cu zahărul, sarea și extractul de vanilie într-un castron potrivit pentru Bain Marie și le frecăm până se deschid la culoare.
Adăugăm cacaua în compoziție și omogenizăm.
Apoi punem pe Bain Marie amestecând într-una până compoziția ajunge la 66 de grade. Dacă nu aveți termometru compoziția trebuie să fie bine legată, lucioasă și destul de consistentă. O dăm deoparte și lăsăm să se răcească complet fără a o pune la rece.
Batem untul până se deschide la culoare, apoi încorporăm treptat crema de cacao amestecând în continuare atât cat să se încorporeze. Nu bateți mai mult că se va tăia.
Asamblare:
Punem o foaie cu nucă, 80% din cremă a doua foaie, presăm ușor și ungem cu cremă rămasă. Dăm la frigider pentru minim 6 ore după care cu un cuțit bine ascuțit porționăm după bunul plac.
Topim ambele tipuri de ciocolată pe abur și glazurăm prăjitura gata porționată după care presărăm nucă coaptă și tocată grosier.
Simplu, dar gustul copilăriei va fi readus în actualitate fără nici o îndoială. Să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.