Cu siguranță Prăjitura Lolita cu brânză și căpșuni va fi pe placul tuturor de la al cu țâță-n gură pân la al cu barbă sură ca să o parafrazez pe buna mea a bună!
Blat umed, aromat si cu gust intens de cacao, cremă din brânză de vaci cu căpșuni, ce să vrei mai multă simplitate când vine vorba de a pregăti o prăjitură excelentă?
Totul a pornit de la brânza grasă de vaci primită intr-o cantitate mult peste ceea ce avem noi nevoie, așa că a trebuit să îmi pun imaginația la încercare și să nu o prăd (arunc). Așa că am făcut cașcaval de casă, prăjitura cu mere și cremă de brânză proaspătă de vaci și clătite și acum prăjitura asta minunată.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare descris pas cu pas.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru crema de brânză:
Mod de preparare pentru blat
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt(44/35 cm)
Cernem făina într-un castron împreună cu cacaua și praful de copt și le dăm deoparte.
Într-un castron încăpător punem ouăle împreună cu praful de sare și le batem până obținem o spumă lejeră. Adăugăm treptat zahărul cu mixăm până se topește.
Încorporăm laptele, uleiul și omogenizăm.
Adăugăm și compoziția de făină și mixăm până obținem o compoziție fină, fără cocoloașe.
Turnăm compoziția în tavă, nivelăm și dăm la cuptor pentru 15-17 minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult că se va usca. Scoatem din cuptor si lăsăm să se tempereze, după care punem blatul pe un grătar să se răcească.
Mod de preparare pentru cremă:
Punem untul cu zahărul și brânza de vaci într-un castron iar cu ajutorul unui robot de bucătărie mixăm foarte bine până zahărul este complet topit iar compoziția devine cremoasă.
Adăugăm smântâna și mai mixăm cam 1 minute până obținem consistența unei creme.
Adăugăm căpșunile tăiate și amestecăm ușor, atât cât să se încorporeze.
Asamblare:
Tăiem blatul în 2 părți egale.
Punem un inel de patiserie, un blat, crema, nivelăm și al doilea blat. Presăm ușor astfel încât să facă priză cu crema și dăm la rece peste noapte.
Decorăm cu zahăr pudră sau cu frișcă și căpșuni, în funcție de preferințe și imaginație.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.