Prăjitura Lolita cu brânză și căpșuni

( 4.7 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Lolita cu brânză și căpșuni
  • -16 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Prăjitura Lolita cu brânză și căpșuni

Cu siguranță Prăjitura Lolita cu brânză și căpșuni va fi pe placul tuturor de la al cu țâță-n gură pân la al cu barbă sură ca să o parafrazez pe buna mea a bună!

Prăjitura Lolita cu brânză și căpșuni

Blat umed, aromat si cu gust intens de cacao, cremă din brânză de vaci cu căpșuni, ce să vrei mai multă simplitate când vine vorba de a pregăti o prăjitură excelentă?

Prăjitura Lolita cu brânză și căpșuni

Totul a pornit de la brânza grasă de vaci primită intr-o cantitate mult peste ceea ce avem noi nevoie, așa că a trebuit să îmi pun imaginația la încercare și să nu o prăd (arunc). Așa că am făcut cașcaval de casă, prăjitura cu mere și cremă de brânză proaspătă de vaci și clătite și acum prăjitura asta minunată.

Prăjitura Lolita cu brânză și căpșuni

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare descris pas cu pas.

Prăjitura Lolita cu brânză și căpșuni

cum facem Prăjitura Lolita cu brânză și căpșuni

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 250 g zahăr tos
  • 250 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 50 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • 220 g faină albă tip 000
  • 10 g praf de copt
  • 80 g cacao de bună calitate

Ingrediente pentru crema de brânză:

  • 550 g brânză grasă de vaci
  • 200 g zahăr tos
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 200 g unt cu 82% grăsime
  • 200 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35 conținut de grăsime
  • 400 g căpșuni proaspete 

Mod de preparare pentru blat

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt(44/35 cm)

Cernem făina într-un castron împreună cu cacaua și praful de copt și le dăm deoparte.

Într-un castron încăpător punem ouăle împreună  cu praful de sare și le batem până obținem o spumă lejeră. Adăugăm treptat zahărul cu mixăm până se topește.

Încorporăm laptele, uleiul și omogenizăm.

Adăugăm și compoziția de făină și mixăm până obținem o compoziție fină, fără cocoloașe.

Turnăm compoziția în tavă, nivelăm și dăm la cuptor pentru 15-17 minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult că se va usca. Scoatem din cuptor si lăsăm să se tempereze, după care punem blatul pe un grătar să se răcească.

Mod de preparare pentru cremă:

Punem untul cu zahărul și brânza de vaci într-un castron iar cu ajutorul unui robot de bucătărie mixăm foarte bine până zahărul este complet topit iar compoziția devine cremoasă.

Prăjitura Lolita cu brânză și căpșuni

Adăugăm smântâna și mai mixăm cam 1 minute până obținem consistența unei creme.

Prăjitura Lolita cu brânză și căpșuni

Adăugăm căpșunile tăiate și amestecăm ușor, atât cât să se încorporeze.

Prăjitura Lolita cu brânză și căpșuni

Asamblare:

Tăiem blatul în 2 părți egale.

Punem un inel de patiserie, un blat, crema, nivelăm și al doilea blat. Presăm ușor astfel încât să facă priză cu crema și dăm la rece peste noapte.

Prăjitura Lolita cu brânză și căpșuni

Decorăm cu zahăr pudră sau cu frișcă și căpșuni, în funcție de preferințe și imaginație.

Prăjitura Lolita cu brânză și căpșuni

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password