Prăjitura lui Andrei

( 4.4 out of 5 )
Loading...
  • -16 pServings+
  • 40 mPrep Time
  • 20 mCook Time
  • 60 mReady In
Print Recipe

Prăjitura lui Andrei

Blat fin cu alune de pădure, un strat de ciocolată neagră, cremă de mascarpone cu ciocolată albă și un jeleu delicios de zmeură, Prăjitura lui Andrei. 

Prăjitura lui Andrei

Torul a pornit de la o seară petrecută alături de prietenii mei cu câteva zile înainte de ziua Sfântului Andrei, care se sărbătorește pe 30 Noiembrie. L-am conceput în funcție de ingredientele preferate ale prietenului meu și a ieșit un deliciu spectaculos, atât din punct de vedere olfactiv dar și al gustului care îmbină perfect ciocolata neagră cu cea albă, alune de pădure și zmeură.

Nu se face atât de greu pe cât pare la prima vedere, trebuie doar să respecți modul de preparare pas cu pas și calitatea ingredientelor folosite.

Așadar vă invit să-mi rămâneți alături pentru lista ingredinetelor dar și a modului de preparare.

Prăjitura lui Andrei

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Prăjitura lui Andrei?

Ingrediente pentru blatul de alune de pădure:

  • 120 g alune de pădure măcinate 
  • 5 buc albușuri
  • 50 g făină albă
  • 120 g zahăr tos
  • 1 praf sare
  • 200 ml cafea pentru însiropat

Ingrediente pentru stratul de ciocolată:

  • 250 g ciocolată cu 70% cacao
  • 300 ml smântână din lapte pentru frișcă
  • 100 g alune de pădure tocate grosier

Pentru crema de mascarpone cu ciocolată albă:

  • 400 g smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 300 g ciocolată albă de bună calitate
  • 500 g mascarpone
  • 10 g gelatină
  • 50 ml apă rece

Ingrediente pentru jeleul de zmeură:

  • 450 g zmeură
  • 100 g zahăr tos
  • 10 g gelatină
  • 50 ml apă rece

Mod de preparare pentru blatul cu alune de pădure:

Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Amestecăm alunele cu făina și le dăm deoparte.

Prăjitura lui Andrei

Punem albușurile cu un praf de sare într-un castron încăpător și le batem până lasă ușoare valuri la suprafață. Adăugăm zahărul și batem până obținem o bezea lucioasă și zahărul s-a topit.

necunoscut.jpg

Încorporăm amestecul de făină cu alunele  măcinate cu ajutorul unei spatule și cu mișcări ușoare de jos în sus.

necunoscut_1.jpg

Turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem 15-16 minute sau până trece scobitorii. Lăsăm să se răcească pe un grătar. (24/24 cm)

Pentru a avea straturi uniforme pe toate părțile punem un inel pătrat cu marginea înaltă de minim 8 cm pentru că vor urma încă 3 straturi generoase. Dacă nu aveți un inel pătrat, puteți improviza, ajutați-vă de 2 margini ale unei tăvi, folie de aluminiu în 2-3 straturi, tocător mai mic, etc.

Prăjitura lui Andrei

Cu ajutorul unei furculițe din loc în loc, înțepăm partea superioară a blatului și însiropăm cu cafeaua.

Prăjitura lui Andrei

Mod de preparare pentru stratul de ciocolată:

Înfierbântăm smântâna, adăugăm ciocolata și o lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm.

Ecler la tavă cu ciocolată vanilie și zmeură

Adăugăm alunele de pădure tocate în compoziția de ciocolată.

Prăjitura lui Andrei

Turnăm compoziția de ciocolată ușor călduță (atât cât să curgă) peste blat și dăm din nou la rece pentru o jumătate de oră sau până se întărește. Mare atenție, înainte de a turna compoziția de ciocolată, blatul musai trebuie să fi absorbit toată cafeaua. 

Prăjitura lui Andrei

Mod de preparare pentru crema de ciocolată albă cu mascarpone:

Punem gelatina la hidratat in apa rece pentru minim 10 minute.

Ecler la tavă cu ciocolată vanilie și zmeură

Înfierbântăm smântâna pentru frișcă și punem ciocolata albă în ea să se topească, lăsăm ajungă la temperatura camerei.

Prăjitura lui Andrei

Încălzim gelatina și o încorporăm în compoziția de ciocolată.

Prăjitura lui Andrei

Într-un bol vom pune mascarponele, adăugăm crema de ciocolată albă și mixăm până obținem o cremă lejeră și ușor aerată. Nu mixati mai mult că riscați să se taie.

Prăjitura lui Andrei

Turnăm compoziția de ciocolata albă cu mascarpone peste cea de ciocolată neagră cu alune de pădure, nivelăm și dăm la rece.
Prăjitura lui Andrei

Mod de preparare pentru Jeleul de zmeură:

Punem gelatina la hidratat in apa rece pentru minim 10 minute.

Ecler la tavă cu ciocolată vanilie și zmeură

Într-o crăticioară punem zmeura cu zahărul la foc mic, atât cât să pâlpâie flacăra.

Ecler la tavă cu ciocolată vanilie și zmeură


Când s-a încălzit amestecăm ușor, ca toată compoziția să fie fierbinte și zahărul este topit, fierbem 3-4 minute la foc mic, timp în care nu mai amestecăm deloc. Adăugăm și gelatina care în prealabil a fost topită și ea. Amestecăm ușor ca să nu zdrobim bobițele de zmeură și dăm deoparte până ajunge la temperatura camerei.

Ecler la tavă cu ciocolată vanilie și zmeură

Turnăm jeleu de zmeură peste compoziția de ciocolată albă cu mascarpone și dăm din nou la frigider pentru minimum 3 ore, după care putem tăia și servi.

Prăjitura lui Andrei

Nu chiar simplu, dar nici ieșit din comun de greu, asta a fost pentru astăzi, de aici nu îmi rămâne decât să va urez spor la treabă și poftă bună!

Prăjitura lui Andrei

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide