Prăjitura Mura cu brânză și mure

( 4.6 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Mura cu brânză și mure
  • -25 pServings+
  • 30 mPrep Time
  • 30 mCook Time
  • 60 mReady In
Print Recipe

Prăjitura Mura cu brânză și mure

Azi facem facem Prăjitura Mura, un deliciu cu multă cremă de brânză dulce și jeleu de mure.

Prăjitura Mura cu brânză și mure

E foarte ușor să faci o prăjitură cu blat de cacao și cremă fină de brânză dulce, însă e greu să găsești echilibrul între ingrediente și gusturi pentru a atinge perfecțiunea. Această prăjitiră a atins acest nivel, și nu o spui doar eu, ci toți prietenii care au “devorat” o tavă întreagă și dacă ar mai fi fost încă una, nu ne era îndeajuns. Blatul umed se cacao, crema de brânză fresh și pufoasă, alături de jeleul catifelat de mure sunt în acest caz, combinația ideală a unui desert perfect!

Nu vreau să vă mai rețin prea mult și vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare pas cu pas.

Prăjitura Mura cu brânză și mure

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face prĂjitura Mura cu brânză Și Mure?

Ingrediente pentru blat:

  • 5 ouă
  • 70 g făină albă tip 000
  • 30 g cacao de bună calitate 
  • 100 g zahăr tos
  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 900 g brânză dulce de vaci grasă
  • 250 g unt
  • 250 g zahăr pudră
  • 20 g zahăr vanilat
  • Coaja rasă de la o lămâie

Ingrediente pentru jeleul de mure:

  • 600 g mure proaspete sau congelate
  • 200 ml apă
  • 200-250 g zahăr tos
  • Un plic de 40 g de budincă de vanilie
  • 10 g amidon
  • Zeama de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade.

Amestecăm făina cu cacaua și le cernem împreună intr-un alt bol.

6DDF586B-74D5-40D7-98A9-2BE8581DEF29.jpeg

Separăm ouăle, gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și le batem până se spumează.

E1FFBE9D-C718-4F5D-B0CC-0ED5B44BAE96.jpeg

Albușurile le batem spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul treptat.

716D4077-4A6C-4AB8-9448-92BE29589A91-1024x1024.jpeg