Prăjitură regală cu ciocolată și zmeură, fină și fragedă, de se topește în gură

( 4.4 out of 5 )
Loading...
  • -12 pServings+
  • 60 mPrep Time
  • 20 mCook Time
  • 1:20 hReady In
Print Recipe

 

Prăjitură regală cu ciocolată și zmeură, fină și fragedă, de se topește în gură

 

O Prăjitură regală cu ciocolată și zmeură, fină și fragedă, de se topește în gură nu cred că ar refuza nimeni sau?!

Cititorii mei fideli știu cu siguranță că sunt un mare iubitor al ciocolatei. Dar să presupunem că e prima rețeă pe care dvs o citiți pe site-ul meu, iar în acest caz, permiteți-mi să dezvolt ideea anterioară. Pentru mine, ciocolată este o pasiune, o plăcere, un ingredient de bază, ceva de care nu mă pot lipsi. Am preparat nenumărate deserturi pe bază de ciocolată, însă de această dată mi-am propus ceva diferit. Am dorit să creez un contrast, atât gustativ, cât și vizual. Un contrast între gustul dulce-amărui al ciocolatei și gustul acrișor al zmeurei, precum și din punct de vedere vizual între culorile celor două ingrediente: maro și roz.

Aș minți să vă spun că aduc în fața dumneavoastră o rețetă veche, din cartea bunicii verișoarei tatălui meu, o rețetă care datează din 1836. În schimb nu mint, ba chiar mă mândresc să vă spun că am pus mai multe idei personale cap la cap pentru a crea desertul pe care vi-l propun astăzi. Ce pot să vă spun despre el: e echilibrat din punct de vedere al gustului, aspectuos, ușor de preparat și delicios (am primit deja primele opinii din partea celor care au mâncat tortul de prezentare). Spor la treabă și poftă bună!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face prăjitura regală cu ciocolată și zmeură, fină și fragedă, de se topește în gură


Ingrediente pentru blatul de cacao:

  • 120 g unt plus pentru uns tăvile
  • 150 g zahăr tos
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 2 ouă medii
  • 125 g făină albă
  • 35 g cacao de bună calitate
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 130g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 60 ml apă fierbinte

Ingrediente pentru crema de ciocolată neagră:

  • 200 g ciocolată neagră cu 70% cacao de bună calitate
  • 250 g smântână dulce pentru frișcă cu 35% grăsime

Ingredinete pentru crema de brânză cu zmeură:

  • 150 g unt cu minim 82% grăsime, la temperatura camerei
  • 200 g cremă de brânză Philadelphia la temperatura camerei
  • 150 g zahăr pudră
  • 400 g zmeură proaspătă sau congelată
  • 130 g zahăr tos
  • Zeama de la o lămâie

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade celsius.

Într-un bol amestecăm ingredinetele uscate și le dăm deoparte.

necunoscut.jpg

Batem bine untul cu zahărul, sarea și extractul de vanilie până se spumează bine și zahărul este aproape topit.

1__#$!@%!#__necunoscut.jpg

Adăugăm ouăle pe rând, unul câte unul și batem ușor până la încorporare.

2__#$!@%!#__necunoscut.jpg

Adăugăm iaurtul și mai batem 10-15 secunde.