O Prăjitură regală cu ciocolată și zmeură, fină și fragedă, de se topește în gură nu cred că ar refuza nimeni sau?!
Cititorii mei fideli știu cu siguranță că sunt un mare iubitor al ciocolatei. Dar să presupunem că e prima rețeă pe care dvs o citiți pe site-ul meu, iar în acest caz, permiteți-mi să dezvolt ideea anterioară. Pentru mine, ciocolată este o pasiune, o plăcere, un ingredient de bază, ceva de care nu mă pot lipsi. Am preparat nenumărate deserturi pe bază de ciocolată, însă de această dată mi-am propus ceva diferit. Am dorit să creez un contrast, atât gustativ, cât și vizual. Un contrast între gustul dulce-amărui al ciocolatei și gustul acrișor al zmeurei, precum și din punct de vedere vizual între culorile celor două ingrediente: maro și roz.
Aș minți să vă spun că aduc în fața dumneavoastră o rețetă veche, din cartea bunicii verișoarei tatălui meu, o rețetă care datează din 1836. În schimb nu mint, ba chiar mă mândresc să vă spun că am pus mai multe idei personale cap la cap pentru a crea desertul pe care vi-l propun astăzi. Ce pot să vă spun despre el: e echilibrat din punct de vedere al gustului, aspectuos, ușor de preparat și delicios (am primit deja primele opinii din partea celor care au mâncat tortul de prezentare). Spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Cum se face prăjitura regală cu ciocolată și zmeură, fină și fragedă, de se topește în gură
Ingrediente pentru blatul de cacao:
Ingrediente pentru crema de ciocolată neagră:
Ingredinete pentru crema de brânză cu zmeură:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade celsius.
Într-un bol amestecăm ingredinetele uscate și le dăm deoparte.
Batem bine untul cu zahărul, sarea și extractul de vanilie până se spumează bine și zahărul este aproape topit.
Adăugăm ouăle pe rând, unul câte unul și batem ușor până la încorporare.
Adăugăm iaurtul și mai batem 10-15 secunde.