Prăjitură Varlaam cu cocos și caramel în straturi

( 4.4 out of 5 )
Loading...
Prăjitură Varlaam cu cocos și caramel în straturi
  • -21 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Prăjitură Varlaam cu cocos și caramel în straturi

Prăjitură Varlaam cu cocos și caramel în straturi, un deliciu irezistibil cu un gust fenomenal.

Prăjitură Varlaam cu cocos și caramel în straturi

Încântă-ți simțurile cu o încântătoare Prăjitură Varlaam, o delicatesă divină care te îmbie cu straturi generoase de cocos și caramel.

Prăjitură Varlaam cu cocos și caramel în straturi

Gustul bogat al caramelului se împletește armonios cu aroma dulce și exotică a cocosului, creând o explozie de deliciu în fiecare mușcătură.

Prăjitură Varlaam cu cocos și caramel în straturi

Textura moale și pufoasă a stratelor se topește în gură, oferind o experiență decadentă de neuitat. Cu fiecare bucată, vei fi transportat într-o lume a rafinamentului și a plăcerii culinare, unde fiecare gust devine o aventură de savurare.

Prăjitură Varlaam cu cocos și caramel în straturi

Prăjitura Varlaam cu cocos și caramel în straturi – o experiență gustativă memorabilă care te va cuceri de la prima mușcătură.

Prăjitură Varlaam cu cocos și caramel în straturi

Cum facem prăjitură Varlaam cu cocos și caramel în straturi

Ingrediente:

  • Un pachet de foi de napolitane mari (5foi)
  • 300 g zahăr tos
  • 400 ml apă
  • 250 g biscuiți petit beurre

Ingrediente pentru umplutură de cocos:

  • 400 g lapte condensat îndulcit pentru prăjituri
  • 250 g fulgi de cocos
  • 100 g unt cu 80% grăsime topit
  • 40 g miere
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

Într-un robot de bucătărie mixăm biscuiții până obținem o compoziție similară nisipului.

Pentru început vom pune la caramelizat zahărul într-o cratiță până prinde culoarea chihlimbarului.

Adăugăm în fir subțire apa și lăsăm la foc mic să fiarbă până se topește complet zahărul.

Prăjitură Varlaam cu cocos și caramel în straturi

Adăugăm biscuiții măcinați peste sosul caramel și omogenizăm.
Prăjitură Varlaam cu cocos și caramel în straturi

Împărțim compoziția în 5 părți egale și o întindem pe rând pe fiecare foaie cât putem de repede. Se întărește foarte repede și de aceea vă recomand să vă mișcați foarte repede. Eu am lipit toate foile între ele și le-am uns o singură dată pe toate.

Mod de preparare pentru crema de cocos: 

Într-un castron punem toate ingredientele pentru umplutură de cocos și amestecăm energic până obținem o compoziție omogenă.

Împărțim și compoziția de cocos în 5 părți egale și procedăm la fel și cu aceasta, o întindem pe rând peste compoziția de biscuiți cat putem de repede că se întărește foarte rapid. Am făcut la fel cu întinsul și pentru cremă de cocos.

Ruladă Varlaam cu biscuiți și nucă de cocos

Suprapunem foile una peste alta și le punem pe un grătar pentru 12 ore fără a le acoperi.

Prăjitură Varlaam cu cocos și caramel în straturi

Porționăm după cum ne place, eu le-am tăiat dreptunghiuri. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password