Pui cu legume și tăiței de orez în stil chinezesc

( 4 out of 5 )
Loading...
  • -6 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 20 mGata in
Print Recipe

Pui cu legume și tăiței de orez în stil chinezesc 

 

Bucataria asiatică este atât de versatilă încât nu cred că orice ai găsi prin frigider sau prin cămară să nu poți face ceva bun și gustos. Trebuie doar să mai ai câteva sosuri, gen sos de soia, sos de pește, chilli și masa este gata.

Fiind foarte cunoscută pentru profunzimea gustului, dar și pentru prospețimea ingredientelor folosite, bucataria asiatică, pare complicată, însă unele preparate pot fi gata în mai puțin de 15 minute.

Ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui, astăzi sosurile și condimentele putând fi cumparate și de la magazinele de cartier.

Sunt apreciate de întreaga familie, fiind cheia succesului unui prânz sau o cină.

Cum să faci pui cu legume și tăiței de orez în stil chinezesc 

Ingrediente: 

  • 700 g piept de pui
  • 2 linguri de amidon 
  • 300 g morcovi 
  • 1 ardei gras 
  • 100 g ciuperci champignon 
  • 100 g ciuperci pleurotus 
  • O ceapă galbenă medie 
  • 2-3 căței de usturoi
  • 50 g mazăre verde
  • 300 g tăiței de orez
  • 1 ardei iute sau după gust
  • 100 ml ulei vegetal
  • 150 ml sos de soia
  • 150 ml sos thai 
  • 150 ml sos hot chilli 
  • 50 ml sos de pește
  • 2 ouă

Mod de preparare:

Curățăm legumele și le tăiem astfel: morcovii julienne, ardeiul, ceapa, ciupercile și ardeiul iute felii, usturoiul îl tocăm mărunt. 

Pieptul de pui îl tăiem julienne, adăugăm amidonul și 50-60 ml sos de soia și amestecăm bine. 

Încingem o tigaie wok punem jumătate din cantitatea de ulei, punem pieptul de pui marinat și amestecăm într-una până se rumenește ușor. Îl scoatem afară și îl lăsăm deoparte. Focul trebuie să fie pe flacără mare și trebuie gătit rapid, nu gătiți prea mult că se va întări și nu va mai fi fraged.

Dacă nu aveți o tigaie wok, sau o tigaie suficient de mare, faceți puiul în 2-3 tranșe, altfel se va guma și nu va mai fi suculent.

În aceeași tigaie punem diferența de ulei rămasă, legumele și le sotăm timp de 3-4 minute.

Între timp punem o oală cu apă și sare la fiert în care punem tăițeii de orez și îi lăsăm 2-3 minute la hidratat, nu este necesar să ii fierbem. După care ii scurgem de apă și îi dăm deoparte.

Facem omleta și o tăiem julienne.

Peste legume punem pieptul de pui, mazărea sosurile, tăițeii și omleta tăiată julienne. Continuăm să gătim încă 2-3 minute și e vata de servit. 

Simplu nu-i așa?! Dar acum vă las să vă  apucați de treabă nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună! 

 

Comments (2)

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password