Acest pui umplut cu clătite a la Joana își merită absolut tot efortul! Pe lângă că este foarte spectaculos, este și extrem de delicios.
Da, chiar m-am întrebat… cred că de vreo 10 ori când Ioana, vecina mea mi-a spus că face un pui umplut cu clătite… oare sigur puiul îl umple cu clătite sau clătitele cu pui 🤣🤣🤣 Și am lăsat-o așa până când mă cheamă la ei să îmi arate vestitul pui umplut cu clătite și nu clătitele umplute. Iar de aici a început nebunia, mi-a plăcut atât de mult din toate punctele de vedere, de la aspect, gust, ideea în sine și mi-am zis că musai să vă aduc și dumneavoastră această rețetă în atenție.
Umplutură generoasă de clătite care și ele la rândul lor au fost umplute cu pui și ciuperci, toate învelite în pielea puiului dezosat. Este genial și merită să-l încercați și dumneavoastră acasă, mai alea că acum aveți rețeta detaliată pas cu pas pentru o reușită delicioasă!
Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingredinete pentru pui:
Ingrediente pentru aluatul de clătite:
Mod de preparare pentru pui:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Curățăm ceapa si o tocăm mărunt.
Curățăm usturoiul si îl tocăm mărunt.
Tocăm pătrunjelul.
Curățăm ciupercile de eventualele urme de pământ și le tăiem cubulețe mici și pe acestea.
Dăm cașcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Pentru început vom băga ușurel degetele pe sub pielea puiului de pe piept, până ajungem la gât. În caz că nu reușim foarte ușor, ne ajutăm cu vârful cuțitului astfel încât să nu tăiem pielea puiului.
Îl întoarcem și facem același lucru și pe spate.
Tăiem între pulpa superioară și cea inferioară pe la cartilagiu, astfel încât copanul să rămână atașat de piele. Facem la fel și cu celălalt copan.
Acum pe la cartilagiul care se leagă de piept, tăiem cu grijă astfel încât și aripa să rămână atașată pielii și facem la fel și cu cealaltă aripă. Dăm pielea deoparte.
Dezosăm pieptul, aripile și putina carne de pe spatele puiului. Apoi o tăiem cubulețe mici.
Punem ceapa la călit în jumătate din cantitatea totală de ulei cu puțină sare până se înmoaie si devine translucidă. Adăugăm ciupercile si le călim împreună cu ceapa la foc mare până scade toată zeama. Apoi dăm deoparte să se tempereze.
Într-o tigaie încinsă la focul cel mai mare, punem restul de ulei rămas și adăugăm carnea de pui tăiată cubulețe mici și o călim până se rumenește ușor, apoi adăugăm usturoiul și oprim focul. Mare atenție, e foarte important ca focul să fie foarte mare, așa carnea va rămâne fragedă. Dacă focul e prea mic și lasă zeamă înseamnă că focul nu este suficient de mare, iar carnea se va guma. Scoatem într-un castron și dăm deoparte să se tempereze.
Până se răcește carnea și ciupercile facem clătitele:
Punem absolut toate ingredientele într-un bol încăpător, iar cu ajutorul unui blender vertical mixăm până obținem o compoziție omogenă. Păstrăm însă 50 ml de lapte și vedem, dacă aluatul mai nevesită sau nu adăugarea lui.
Pe o tigaie încinsă, picurăm 1 linguriță de ulei și apoi câte un polonic de aluat. Ar trebui ca ochiometric să împărțiți compoziția în 15 părți.
Asamblare:
Într-un castron încăpător punem ciupercile, carnea, pătrunjelul, ouăle, cașcavalul, sare ș, piper după gust și smântâna apoi omogenizăm.
Umplem clătitele exact ca în poză, lăsând la capăt o parte fără umplutură și le rulăm.
Asezăm puiul pe “spate” cu pielea de pe spate să fie jos, iar dea de pe piept în sus, introducem rând pe rând clătitele, cât puteți de multe, însă cu grijă să nu rupeți pielea puiului.
Prindem cu scobitori atât la gat cât și în partea de jos, astfel încât să fie perfect închis. Îl așezăm pe tavă, băgăm aripile sub el, legăm picioarele și îi presarăm puțină sare pe piele, apoi dăm la cuptor pentru o oră și jumătate.
Scoatem din cuptor, lăsăm ușor să se tempereze după care poate fi tăiat și servit. Spor la treabă și să vă fie de folos!