Azi facem o rețetă super simplă de pulpe de pui cu măsline marinate la cuptor.
De multe ori tot stăm și ne gândim ce să facem de mâncare, să fie rapid, gustos, sănătos și simplu. Uitați aici, asta este una din rețetele pe care le căutați și cu care nu veți da greș niciodată.
Ingredinetele sunt simple, mai ales dacă ai în frigider măslinele marinate cu lămâie și oregano, deasemeni o rețetă simplă, care nu ar trebui să lipsească din bucataria ta.
Aseară stăteam și mă gândeam ce să mai fac de mâncare, așadar am deschis frigiderul, am luat pulpele și am zis că le pun la cuptor, însă mi-era atât de foame și parcă aș fi ciugulit ceva până stau pulpele la cuptor. Acela a fost momentul în care am dat peste măslinele marinate și am zis că e momentul să adaug un plus de savoare și arome banalelor pulpe de pui la cuptor. Am mai adăugat câteva roșii în bulion, condimente și uite-așa cina noastră a fost un deliciu de ne-am lins pe degete până la coate.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul foarte simplu de preparare!
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 200 g Celsius.
Filetăm pulpele, adică le desfacem, pentru că atunci când le cumpărăm majoritatea sunt dezosate fără a fi tăiate integral ca pentru grătar. Condimentăm pulpe de pui cu sare și piper.
Curățăm usturoiul.
Ungem tava cu ulei și punem pulpele desfăcute cu usturoiul în ea.
Punem tava în cuptor pentru 40-45 de minute, întorcându-le din când în când de pe o parte pe alta.
După trecerea timpului punem măslinele marinate cu tot cu lămâie, oregano, roșiile în bulion peste pulpe și mai dăm la cuptor pentru încă 20 de minute, reducând temperatura la 180 de grade Celsius.
Sunt gata de servit, fragede și aromate de nu te mai poți opri din mâncat.