Rulada de pui cu ciuperci și spanac Rocambole este un preparat rafinat, ideal pentru mesele festive sau pentru o cină specială.
Această rulada combină pieptul de pui fraged, umplut cu un amestec savuros de ciuperci aromate, spanac proaspăt și cașcaval creând un echilibru perfect între texturi și arome.
Numele “Rocambole” vine din portugheză și înseamnă rol de carne și sugerează o prezentare spectaculoasă, rulada fiind pregătită cu grijă, astfel încât să impresioneze atât vizual, cât și gustativ. Preparatul este copt până devine auriu și apetisant, având un interior suculent și bine condimentat. Poate fi servit cald, alături de o garnitură delicată, sau rece, ca aperitiv elegant, fiind potrivit pentru orice ocazie în care vrei să aduci un plus de finețe pe masă.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru ruladă:
Pentru uns:
Mod de preparare:
Curățăm ceapă și usturoiul și le tocăm mărunt.
Spălăm spanacul și îl rupem grosier.
Curățăm ciupercile și le tăiem felii subțiri
Tocăm pătrunjelul grosier.
Tocăm carnea pe sita cu ochiuri mici, dacă nu avem sită cu ochiuri mici o dăm de două ori prin mașina de tocat. Aici va recomand să luați carnea macra și să o tocați acasă.
Călim ciupercile în jumătate din cantitatea de lucru cu puțină sare până își lasă zeama.
Adăugăm 1/3 din usturoi și continuăm să gătim până apa s-a evaporat de tot.
Călim spanacul în cealaltă jumătate de ulei cu puțină sare până lasă zeama.
Adăugăm 1/3 din usturoiul tocat și continuăm să gătim până apa s-a evaporat de tot.
Punem carnea într-un castron inspector alături de usturoiul rămas, ceapa, pătrunjel, 3 linguri de pesmet, cele 3 ouă, sare și piper. Amestecăm bine ca să se omogenizeze compoziția.
Pe o folie de prospețime întindem compoziția într-o singură foaie de 45/35 cm și o nivelăm uniform sau putem face 2 mai mici. Eu am făcut una singură și apoi am tăiat-o în 2. Distribuim o lingură de pesmet direct peste carne și distribuim egal ciupercile și spanacul lăsând o parte neacoperită de vreo 7-8 cm, exact așa cum se vede în fotografie.
Distribuim încă o lingură de pesmet peste ciuperci și spanac, apoi punem și cașcavalul răzuit, presăm ușor.
Cu ajutorul foliei rulăm și strângem bine rulada.
Cum v-am spus adineauri, eu am făcut doar una pe care am tăiat-o în două și le-am pus în hârtie de copt, apoi în tavă la cuptor pentru 50 de minute.
După timpul de coacere, îndepărtăm hârtia de copt sau o transferăm în altă hârtie și o ungem cu amestecul de miere cu muștar și pasta de tomate.
O mai dăm la cuptor la 220 de grade pentru încă 2-3 minute cât să se rumenească ușor.
Spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete cu carne dar și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.