Apoi mai fragezi și mai bune fursecuri ca acești săculeți cu nuci și fructe uscate nu o să mai găsiți în grabă. Efectiv sunt geniali cu umplutură delicioasă și generoasă vor fi pe placul tuturor, mai ales că nici nu conțin foarte mult zahăr.
Aluatul e floare la ureche, poate fi realizat și de cei mai neîndemânatici într-ale bucătăritului, așa că e musai să vă apucați de treabă.
Gustul ușor dulce acrișor al fructelor merge perfect cu aluatul fraged care e fraged și ușor sărat.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare pas cu pas
Ingrediente aluat
200 g unt cu minim 80% grăsime
70 g zahăr tos
1/2 linguriță de sare
100 ml ulei vegetal cu gust neutru
50 g iaurt cu 3,5% grăsime
10 g zahăr vanilat
1 ou întreg
550 g faină albă tip 000
Ingrediente pentru umplutură
300 g fructe uscate(mere, merisoare, curmale, caise, prune, etc)
20 g unt cu 80% grăsime
50 g nuci coapte și tocate grosier
200 ml apă
30-50 g zahăr dacă se dorește mai dulce
Mod de preparare pentru aluat
Într-un castron punem oul, zahărul, uleiul, sarea, iaurtul și zahărul vanilat, amestecăm bine cu un tel până se topește zahărul.
Punem untul cu făina într-un castron și le frământăm cu vârful degetelor până obținem o compoziție asemănătoare nisipului umed.
Turnăm compoziția umedă peste cea de făină și frământăm rapid un aluat compact și consistent.
Împărțim aluatul în 34-35 de bucăți egale, aproximativ 29-30 de g/buc. Dăm formă bilei și le dăm la frigider pentru jumătate de oră acoperite cu o folie de prospețime.
Mod de preparare pentru compoziția de nuci cu fructe uscate
Tăiem cubulețe fructele și le punem într-un vas împreună cu untul zahărul, apa și le punem la foc mic până se evaporă lichidul complet. Lăsăm la răcit.
Adăugăm nucile și amestecăm.
Asamblare
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.
Între 2 folii sau 2 pungi întindem aluatul cu un diametru de 10 cm. Punem aproximativ o linguriță de umplutură și adunăm punga astfel încât să formăm un săculeț.
Desfacem cu grijă folia și lipim înapoi marginile de sus astfel încât să obținem forma unui sac strâns la gură, așa cum se poate vedea în fotografie.
Punem în tăvi și dăm la cuptor pentru 20-22 de minute sau până devin aurii. Le lăsăm să se tempereze după care le trecem prin zahăr pudră.
Spor la treabă și să vă fie de folos!!!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.