Salata a la Russe, salata de boeuf fără carne

( 4.7 out of 5 )
Loading...
  • -1,5 kgServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 45 mTimp de gatire
  • 1:05 hGata in
Print Recipe

Salata a la Russe este o salata foarte populara in Romania. Puteți să-i numiți și Salata Rusească sau Olivier (numită după numele creatorului original). Oricare ar fi numele acestei salate, ne place si ne place atat de mult, incat nu lipseste din masa romanilor la sarbatori sau ori de cate ori simt nevoia de a manca o salata simpla si gustoasa.

Ingredients

  • Pentru salata
  • Pentru maioneza

Step by step method

  • Curățăm toate legumele mai puțin cartofii si mazărea, le spălam și le punem la fiert cu sare. Cartofii ii spălam și ii punem la fiert in coaja, in apa cu sare, separat tot in apa cu sare punem și mazarea la fiert. După ce au fiert legumele le scoatem afara din apa și le lăsam sa se răcească.

  • Pentru maioneza vom avea nevoie de un mixer vertical. Facem maioneza astfel: punem oul întreg intr-un bol, adăugăm o lingurița de sare și tot uleiul, punem capul mixerului deasupra gălbenușului și pornim la viteza maxima, fără a mișca, veți vedea ca el va forma singur maioneza. După ce a început sa se formeze, cu mișcări ușoare incorporam tot uleiul.

  • Tăiem legumele cubulețe, adăugăm ouăle și castraveții tăiate la fel ca și legumele. Punem toate ingredientele intr-un bol și amestecam, punem și piperul, iar dacă mai este nevoie sare.

  • Punem pe platou sau in boluri individuale și putem ornamenta cu maioneza, oua fierte, castraveți murati, etc. Spor la treaba și pofta buna!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password