Acum că a venit primăvara și piața abundă de legume și salate, musai trebuie să mai facem câte una, iar azi facem o Salată de cartofi dulci cu spanac și merișoare, deliciu!
Salatele sunt extrem de bune pentru organism și e ideal a le servi pe tot timpul anului, mai ales că acum avem posibilitatea de a achiziționa din orice supermarket toate legumele care le găsim și în full sezon la noi. Azi fiind prin piața volantă din sat, am găsit un spanac cu frunzele atât de mari de inițial nu eram sigur că e spanac și mă gândeam direct la un piure de spanac cu ouă ochiuri, însă ajuns acasă am dat peste un spanac atât de crud și de bun, încât pe loc i-am schimbat destinația. Nu, nu eram pregătit cu ceva special pentru a face o salată și până la urmă cu ce am găsit prin frigider și cămară repede am încropit o delicioasă și sănătoasă salată.
Așadar nu trebuie neaparat să respectați o anumită rețetă, însă e musai ca combinațiile pe care le faceți să fie plăcute la gust, să nu exagerați cu condimentele, pentru că ar fi păcat să nu simțiți gustul natural al ingredientelor pe care le folosiți.
Iar dacă v-a făcut cu ochiul salata mea, vă invit să Rămâneți alături atât pentru lista ingredientelor, dar și a modului foarte simplu și rapid de preparare!
Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Curățăm cartofii și îi tăiem cuburi sau felii mai groase.
Spălăm spanacul și îl scurgem bine astfel încât să nu mai aibe apă pe el și îl tăiem felii.
Curățăm ceapa roșie și o tăiem cubulețe mici.
Coacem nuca 3-5 minute la 180 de grade sau până se rumenește frumos și o tocăm grosier
Facem un dressing din zeama de lămâie cu uleiul de măsline, sare și piper.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Punem cartofii într-un prosop de bucătărie și îi ștergem bine de excesul de apă. Adăugăm amidonul peste ei și îl săltăm de câteva ori pană se acoperă integral.
Condimentăm cu sare și piper și repetăm operația de săltare a lor în castron. Adăugăm uleiul și încercăm ca fiecare parte a cartofului să fie unsă.
Aranjăm cartofii pe tavă și îi dăm la cuptor pentru 35-40 de minute sau până se rumenesc frumos.
Scoatem tava din cuptor și îi lăsăm să se răcească, apoi îi punem într-un castron alăturându spanac, nuca tocată, ceapa roșie, merișoare, turnăm dressingul peste, amestecăm ușor și este gata de servit!
Spor la treabă și poftă bună!