Probabil mulți se gândesc că o Salată orientală de post nu e nu știu ce mâncare, însă vă asigur că este foarte gustoasă și sănătoasă.
Nu ai nevoie de multe ingrediente și chiar poți să-ți creezi propria ta rețetă în funcție de gustul și preferințele tale. Eu am folosit exact ceea ce îmi place și rezultatul a fost dispariția misterioasă a ei.
Modul de preparare este foarte simplu, hrănitoare și gustoasă este, așa ca o recomand cu toată încrederea. Iar dacă nu țineți post, mai adăugați 3-4 ouă fierte și va fi și mai bună.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert într-o oală cu apă și sare, astfel încât apa să acopere bine cartofii pentru 40-45 de minute la foc mediu. Verificați dacă sunt fierți după timpul recomandat, timpul de fierbere depinde de tipul cartofilor dar și de focul fiecăruia.
Tăiem rondele mai groase castraveții murați.
Gogoșarii murați îi tăiem felii mai groase.
Curățăm ceapa și o tăiem julienne.
Tocăm pătrunjelul mărunt.
Într-un castron punem ceapă, castraveții, gogoșarii, măslinele, eu am fosforit 2 tipuri, sare, uleiul de măsline și pătrunjelul tocat mărunt. Amestecăm.
După ce sunt fierți îi strecurăm și îi trecem printr-un jet de apă rece, îi lăsăm 2-3 minute.
Scurgem bine cartofii, îi acoperim cu un capac și îi mai lăsăm vreo 15 minute. Apoi îi curățăm și îi tăiem felii.
După ce tăiem un cartof îl punem în amestecul de legume și amestecăm. Asta va împiedica ca să se lipească și să se rupă când îi amestecăm.
Dăm gust cu sare și piper și este gata de servit.
Spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete cu pește click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.