Azi facem o renumită și sănătoasă salată tabbouleh cu origini libaneze, simplă, rapidă dar și foarte gustoasă.
Cunoscută și sub numele de salată de bulgur, salată se face din câteva ingrediente simple și la îndemâna tuturor. Aromele perfect îmbinate ale pătrunjelului cu menta și sucul de lămâie sunt de-a dreptul un festin adevărat, chiar dacă nu conține elemente foarte scumpe sau rare.
Modul de preparare este atât simplu încât nu trebuie să fii vreun maestru în artă culinară pentru o reușită spectaculoasă. Se înmoaie bulgurul în apă caldă, adăugăm frunzele tocate mărunt, ceapa și sosul de lămâie.
Poate fi servit ca aperitiv sau gustare între mese, dar merge bine și ca garnitură la preparatele din pește sau pentru zilele de post ori vegetarieni.
Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare pas cu pas simplu și rapid de altfel.
Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spălăm roșiile și le tăiem cubulețe, dacă folosim roșii normale, le tăiem în 4, scoatem casa semințelor și apoi le tăiem cubulețe.
Curățăm ceapa și o tocăm mărunt.
Spălăm pătrunjelul și frunzele de mentă, le zvântăm bine într-un șervet de bucătărie și le tocăm mărunt.
Punem sucul de lămâie cu uleiul de măsline într-un castronel și amestecăm cu un tel până obținem o emulsie. Eu l-am lăsat cu tot cu pulpă.
Punem bulgurul într-un castron cu puțină sare și turnăm apa peste el. Acoperim cu o folie și dăm deoparte pentru vreo 2 ore.
După ce bulgurul s-a hidratat și s-a răcit complet, scurgem excesul de apă și adăugăm restul ingredientelor, sare și piper și amestecăm. Lăsăm deoparte pentru o jumătate de oră ca să se îmbine aromele, după care poate fi servit.
Simplu, rapid, gustos dar mai ales sănătos, iar de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!