Abonează-te la canalul de Youtube

Sarmale în foi de varză murată cu afumătură

( 0 din 5 )
Se încarcă...
  • 40 bucPorții
  • 30 mPreparare
  • 3:0 hGătire
  • 3:30 hGata în
Printează rețeta

Sarmale în foi de varză murată cu afumătură

Nici nu apuc să spun tot cuvântul “sarmale” și deja mi se inundă gura! Dintre tocături și aici ma refer la mâncărurile gătite cu carne tocată,  as prefera sarmale în foi de varză murată cu afumătură! 

Fără exagerare dar le fac de mai bine de douazeci de ani și nu as schimba această rețetă sub nici o formă! Eram în primii ani de practică și nenea Piști era Bucătarul șef de pe o tură, pe care să fiu prea și cer nu prea îl vedeam prin bucătărie, era mai mereu plecat, la magazie, la recepție, numai în bucătărie nu îl găseai. Însă când era vorba de sarmale niciodată și fără nici o excepție nu se împaturau sarmalele fără ca el să numele dea gust. Și făceam la câteva mii în fiecare Weekend, încât la un moment când auzeam de sarmale parcă auzeam de cele mai rele lucruri. 😂😂😂

Astăzi îmi aduc aminte cu drag și parcă aș întoarce vremea să mai stăm în jurul mesei la rulat sarmale, pentru că nu numai că lucram dar era și un moment în care ne amuzam pe seama bancurilor spuse cu accent maghiar de nenea Piști.

În cazul în care doriți să serviți sarmale de post avem o rețetă cu păsat și ciuperci, o adevărată încântare atât pentru vegetarieni dar și pentru cei care țin post 🙂

Rețeta aici: 

Cum se fac sarmalele în foi de varză murată cu afumătură 

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocată de porc 
  • 400 g ciolan afumat
  • 1,5 kg varză murată cu frunza subțire
  • 300 g ceapă galbenă
  • 300 g ardei gras roșu
  • 150 g orez cu bob rotund
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură de cimbru
  • 1 lingură cu vârf de boia dulce de bună calitate
  • 2 legături de mărar proaspăt
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare: 

Curățăm și tocăm mărunt ceapa și ardeiul pe care le punem la călit în ulei cu puțină sare, până devin moi.

Adăugăm cimbrul, boiaua dulce și dăm deoparte să se tempereze. 

Tăiem frunzele de varza de mărimea palmei.

Tocăm ciolanul prin mașina de carne cu ochiuri mari și amestecăm cu carnea tocată. 

Amestecăm toate ingredientele într-un bol mare, gustăm de sare și piper. 

Restul frunzelor mici sau rupte le tăiem mărunt și le punem pe fundul oalei.

Umplem foile de varză, le rulăm și le închidem la capete.

Le punem circular în oală, iar deasupra punem 2-3 frunze de varză bine întinse pe toată suprafața sarmalelor. Apoi o farfurie ca să le țină să nu se împraștie la fiert. 

Punem apă atât cât să acopere farfuria și le lăsăm să fiarbă la foc mic până la 3 ore acoperite. 

Când sunt gata le putem servi cu ardei iute, smântână sau cu iaurt, dar la fel de bine merg și fără. Spor la treabă și poftă bună! 

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});