Acest Sirop natural de porumbele este unul din cele mai bune pentru sănătatea noastră. Sunt pline de vitamine și nutrienți, vorba bunicii mele, “sănătate curată”
Și dacă tot veni vorba de buna mea a bună întotdeauna ne spunea că porumbele sunt mai sănătoase ca orice fruct de pădure doar ca ele musai trebuie să fie culese după prima brumă sănătoasă sau după primul îngheț și întocmai întotdeauna am respectat acest aspect.
Porumbelele au în componența lor cel mai mult tanin, un antioxidant puternic care face din porumbele un bun dezinfectant în comparație cu celelalte fructele de pădure. Sunt pline de vitamine precum A, B, C, magneziu, cupru, zinc, fier, potasiu, calciu.
Acum vă invit la o porție de sănătate curată și mai jos găsiți rețeta detaliată pas cu pas dar și ingredientele necesare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Sterilizăm 5 sticle de 750 de ml.
Spălăm bine porumbelele, îndepărtăm eventualele frunze și le scurgem bine.
Într-o oală încăpătoare punem apă, porumbelele, lămâile spălate și tăiate felii groase. Fierbem 10 minute la foc mediu din momentul în care au început să fiarbă.
Printr-o sită emailată sau de plastic stoarcem bine prin presare fructele fierte alături de lămâie. Nu amestecați în ele ca nu avem nevoie de pulpă, vrem să extragem doar sucul din ele.
Punem înapoi la fiert sucul obținut iar când da în clocot adăugăm mierea. Din momentul în care a început să clocotească, fierbem un minut.
Luăm spuma jos.
Turnăm siropul fierbinte în sticlele sterilizate, punem capacele și le așezăm în prosoape să se răcească de la sine.
Simplu, gustos și sănătos. Iar de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete, găsiți în secțiunea gem, dulceață și siropuri sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.