Sos remoulade, făcut în casă, fără conservanți – Rețetă franțuzească
Sosul remoulade, este probabil unul din cele mai bune și mai apreciate de romani. Merge de minune, alături de preparate din carne, salate, ouă dar și în sandwich-uri.
Practic sosul remoulade este o maioneză îmbunătățită cu muștar, castraveți, capere și alte condimente care dau savoare și gust acestui sos. Se poate prepara și sub alte forme, cu praf de curry, hrean, boia, hamsii însă rețeta clasică franțuzească îmi place mult mai mult.
Rețeta este atât de simplă și de rapidă, încât în 10 minute este gata de servit, ingredinetele sunt simple și pot fi adaptate în funcție de gust.
Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, dar și modul simplu de preparare.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingredinete:
Mod de preparare:
Tocăm mărunt castraveții și caperele.
Curățăm ceapa și o tocăm mărunt.
Tocăm și pătrunjelul mărunt.
Punem ouăle, sarea și uleiul într-un pahar înalt.
Adăugăm la maioneza obținută restul ingredientelor și cu ajutorul unei spatule amestecăm, astfel încât să obținem un sos cremos.
Simplu, rapid și cu un gust fenomenal. Nu-mi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!