Supă de conopidă cu legume și pătrunjel – Rețetă de post

( 4.6 out of 5 )
Loading...
  • -8 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Supă de conopidă cu legume și pătrunjel – Rețetă de post

O supă care îmi aduce aminte de vremurile copilăriei când bunica făcea această supă în zilele de post. Nici nu apucam să văd când o pune la foc, că deja era gata de servit.
Este ideală pentru cei care vor să mănânce sănătos, să își mențină greutatea, să țină post sau chiar și pentru copii.
Această supă de conopidă cu legume și pătrunjel o fac în perioada toamnei, mi se pare că atunci e cea mai bună, legumele sunt la maturitatea lor deplină, iar conopida este în plin sezon. Cu un conținut ridicat de vitamina k, este proprietăți antiinflamatoare, inhibă dezvoltarea inflamațiilor și lista poate continua.

Ingrediente pentru supa de conopidă cu legume și pătrunjel:

1 kg conopida
300 g morcovi
300 g păstârnac
150 g țelină rădăcină
250 g ardei gras
O ceapă medie
50 ml ulei de floarea soarelui
O foaie de dafin
1 legătură de pătrunjel
2 litri supă de legume
Sare și piper după gust

Mod de preparare supă de conopidă cu legume și pătrunjel:

Curățăm legumele, le tăiem julienne, ceapa o tocăm mărunt și le punem la călit într-o oală alaturi de ulei și putină sare pentru 10-12 minute la foc mediu.


Adăugăm supa de legume, foaia de dafin, piper și o lăsăm la fiert încă 10 minute la foc mediu.


Punem conopida ruptă buchetele mici, mai fierbem 5-7 minute, gustăm de sare și am terminat 🙂 Servim cu pătrunjel tocat.


Simplu, nu-i așa?! Gustos, sănătos și rapid.
Acum vă las să vă apucați de treabă, nu înainte de a vă ura spor și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password