Legenda spune ca tagliatellele au fost create de un bucatar talentat , la randul lui fiind inspirat de imparateasa Lucrezia d`Este, cu ocazia mariajului eu cu Anibale al doilea de Bentivoglio in 1847. In realitate, aceasta gluma a fost inventata de umoristul Augusto Majani in 1931.
Textura poroasa si bruta le fac sa fie unele din cele mai bune paste cu sos, fie ca sunt facute cu carne de vita, porc, cu legume sau peste. Astazi vom face tagliolini, un fel de tagliatelle. Numele acestor două tipuri de paste poate suna cam asemănător, dar nu confundați tagliatelle cu tagliolini.
Tagliolini este o variantă a pastelor de tip tagliatelle. Diferența dintre aceste două tipuri de paste este în formele sale. Tagliolini are o formă cilindrică și are o grosime subțire de hârtie, cu o dimensiune care măsoară mai puțin de 3 milimetri, pe când denumire de tagliatelle e un derivat din cuvântul italian “tagliare” – care înseamnă “să taie” – se referă la un tip de paste originare din regiunile Emilia-Romagna și Marche din Italia. Acest paste, similar cu fettuccine și are un aspect plat, panglică.
Astazi va propun o reteta usoara, simpla si rapida de tagliolini cu creveti, panceta, spanac si un sos cremos de smanatana cu usturoi