Abonează-te la canalul de Youtube

Tagliolini cu creveti , pancetta si spanac

( 5 din 5 )
Se încarcă...
  • 2 portiiPorții
  • 10 mPreparare
  • 10 mGătire
  • 20 mGata în
Printează rețeta

Legenda spune ca tagliatellele au fost create de un bucatar talentat , la randul lui fiind inspirat de imparateasa Lucrezia d`Este, cu ocazia mariajului eu cu Anibale al doilea de Bentivoglio in 1847. In realitate, aceasta gluma a fost inventata de umoristul Augusto Majani in 1931.
Textura poroasa si bruta le fac sa fie unele din cele mai bune paste cu sos, fie ca sunt facute cu carne de vita, porc, cu legume sau peste. Astazi vom face tagliolini, un fel de tagliatelle. Numele acestor două tipuri de paste poate suna cam asemănător, dar nu confundați tagliatelle cu tagliolini.

Tagliolini este o variantă a pastelor de tip tagliatelle. Diferența dintre aceste două tipuri de paste este în formele sale. Tagliolini are o formă cilindrică și are o grosime subțire de hârtie, cu o dimensiune care măsoară mai puțin de 3 milimetri, pe când denumire de tagliatelle e un derivat din cuvântul italian “tagliare” – care înseamnă “să taie” – se referă la un tip de paste originare din regiunile Emilia-Romagna și Marche din Italia. Acest paste, similar cu fettuccine și are un aspect plat, panglică.

Astazi va propun o reteta usoara, simpla si rapida de tagliolini cu creveti, panceta, spanac si un sos cremos de smanatana cu usturoi

Ingrediente

  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Mod de preparare pas cu pas

  • Intr-o tigaie punem apa pentru paste cu o lingura de sare A doua tigaie o incingem, punem uleiul si panceta, si o lasam sa se rumeneasca.

  • Dupa ce s-a rumenit pancetta, adaugam crevetii si ii gatim de jumatate, aproximativ 3 minute si punem usturoiul pentru inca 20-30 de secunde

  • Dupa ce crevetii s-au gatit de jumatate adaugam smantana, spanacul si ardeiul iute, continuam gatirea lor inca 2 minute.

  • Intre timp apa de paste a inceput sa fiarba, adaugam pastele si le lasam mai putin cu un minut decat scrie ca este nevoie sa le fierbem. Adaugam parmezanul razuit si rosiile in sosul de creveti.

  • Am adaugat si pastele, mai fierbem un minut, verificam daca au gust si nu ne ramane decat sa le servim. Pofta buna!

Leave A Comment

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});