Tagliatelle cu somon afumat

( 0 out of 5 )
Loading...
Tagliatelle cu somon afumat
  • -2 pServings+
  • 5 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 15 mGata in
Print Recipe

Tagliatelle cu somon afumat

Pentru azi am făcut în numai 15 minute tagliatelle cu somon afumat și vin alb, un deliciu spectaculos din toate punctele de vedere.

Tagliatelle cu somon afumat

Tagliatelle cu somon, smântână și vin alb este o delicioasă experiență culinară ce îmbină arome bogate și texturi subtile. Fiecare mușcătură aduce gustul fin al pastelor, îmbrățișate de cremoasa smântână cu 35% grăsime și vin alb, care conferă un echilibru subtil de dulce și acid. Fâșii de somon afumat adaugă o notă rafinată, completând savoarea preparatului cu aromele sale delicate și consistența moale.

Tagliatelle cu somon afumat

Această combinație de ingrediente formează un dans armonios de gusturi, cu vinul alb adăugând o notă subtilă de eleganță. Textura catifelată a smântânii se împletește cu tagliatellele, creând un sos cremos și îmbietor. Aromele proaspete de somon afumat completează această creație culinară, oferind o experiență gustativă rafinată și satisfăcătoare.

Tagliatelle cu somon afumat

Servite presărate cu pătrunjel și mărar proaspăt tocat, tagliatellele cu somon, smântână și vin alb reprezintă o alegere sofisticată pentru cei ce caută o masă cu adevărat delicioasă și reconfortantă.

Tagliatelle cu somon afumat

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Tagliatelle cu somon afumat

Cum facem Tagliatelle cu somon afumat

Ingrediente:

  • 250 g de tagliatelle/papardele
  • 150 g de somon afumat
  • 100 ml vin alb sec
  • 2-3 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 200 g smântână din lapte de vacă cu 35% grăsime
  • 50 g parmezan răzuit
  • Piper și sare după gust
  • Pătrunjel și mărar proaspăt tocat

Mod de preparare:

Fierbem cu un minut mai puțin tagliatellele/papardelele conform instrucțiunilor de pe ambalaj în apă sărată. Scurge-le și păstrează-le puțină apă de la fiert.

Tagliatelle cu somon afumat

Într-o tigaie încinsă, pune cățeii de usturoi zdrobiți împreună cu uleiul de măsline și călește la foc mic pentru 3-4 minute. Adăugăm vinul alb, smântâna și lasăm să fiarbă la foc mediu până când se reduce la jumătate.

Tagliatelle cu somon afumat

Adăugăm tagliatellele fierte, 3-4 linguri de apă din apă în care au fiert pastele în tigaia cu sosul de vin și mai fierbem 1 minut.

Tagliatelle cu somon afumat

Oprim focul și adăugăm fâșii de somon afumat, verdeața tocată grosier, parmezan, sare și piper. Dacă este nevoie, mai adaugăm puțină apă de la fiertul pastelor și amestecăm în sosul de vin.

Tagliatelle cu somon afumat

Bucură-te de această pastă delicioasă cu somon afumat și vin alb!

Tagliatelle cu somon afumat

Pentru multe alte rețete de paste cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea Paste click aici sau pe fotografie.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password