Tăiței de casă ca la buni Emi

( 0 out of 5 )
Loading...
Taiem taiteii
  • 600 gYield
  • 30 mPrep Time
  • 0 mCook Time
  • 30 mReady In
Print Recipe

Tăiței de casă ca la buni Emi

Acești tăiței de casă ca la Buni Emi nu se compară cu absolut nimic din ceea ce găsim în comerț, deși sunt făcut din doar 2 ingrediente.

Buni Emi

De mic copil supa de duminică a avut un gust aparte, acasă la Arad. Zeama în sine era gustoasă datorită ingredientelor folosite, însă era musai să fie completată de teițeii de casă făcuți de Buni Emi. Și azi, după ani și ani de zile, pot recunoaște cu ochii închiși o supă cu teiței cumpărați de la magazin sau o supă care conține teițeii făcuți de bunica. Rețeta este una foarte simplă și implică doar două ingrediente: ouă și făină. Pentru ca teițeii să fie însă delicioși și să aibă gustul pe care mi-l amintesc eu din copilărie, sfatul lui Buni Emi este să îi preparați cu drag pentru cei dragi. Nu e nevoie de cine știe ce îndemânare, doar de răbdare și de Ingredientele pe care vi le prezint împreună cu cantitățile necesare în cele ce urmează!

Tăiței de casă ca la buni Emi

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem tăiței de casă ca la Buni Emi?

Ingrediente:

  • 5 ouă galbene de la găini de casă
  • 450-470 g făină tip 650
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

Pentru început vom bate ouăle cu praful de sare până se omogenizează bine.

Batem ouăle

Adăugăm 3/4 din cantitatea totală de făină și amestecăm ușor cu o furculiță sau o spatulă de silicon.

Adăugăm o parte de faina

Trecem la frământatul manual și restul de făină îl adăugăm treptat. Trebuie să obținem un aluat perfect omogen și ușor mai dens.

Frământăm

Întindem un baton cu o grosime de 4-5 cm diametru și tăiem felii de aproximativ 30 de g/ bucată.

Taiem aluatul

Rulăm fiecare felie sub forma unei biluțe și le așezăm pe o tavă.

Portiinam aluatul

Întindem fiecare biluță obținută prin mașina de tăiței pe grosimea cea mai mare. Apoi feliile obținute le așezăm pe o față de masă. Le lăsăm 5-6 minute să se zvânte ușor.

Intindem biluțele

Micșorăm grosimea mașinii cu 2 numere sau pe următoarea treaptă dacă are de la 1 la 5. A mea are de la 1 la 9. Întindem din nou fâșiile de aluat și le așezăm pe fața de masă. La lăsăm încă 5-7 minute să se zvante.

Intindem aluatul

Repetăm operațiunea până ajungem la numărul 1. Acum îi vom lăsa să se usuce 10-15 minute, în funcție și de cât de cald este în Bucătărie.

Intindem tot mai subtire

Intindem

Tăiem tăițeii după forma dorită, mai lați sau mai subțiri și îi presărăm pe fața de masă. După 10 minute îi întoarcem cu grijă pe partea cealaltă.

Taiem taiteii

Simplu, rapid și extraordinari de buni. Să vă fie de folos.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide