Tartă cu ciocolată, prune și migdale
Un fel de brownie cu făină de migdale aș putea spune, copt în tavă de tartă, cu adaos de fructe. Genial și când spun asta va trebui să mă credeți pe cuvânt până ce veți apuca să testați și dumneavoastră rețeta acasă.
Azi mi s-au anunțat musafiri și eram cam în până de idei și ingrediente, și trebuia musai să pregătesc ceva, așa că a trebuit să îmi pun mintea și cunoștințele la încercare, pentru că timpul îmi era destul de limitat și insuficient pentru a merge la cumpărături.
Am deschis frigiderul, cămara și cu ce am găsit m-am apucat de treabă, ce a ieșit puteți vedea și dumneavoastră.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și veți obține un desert rapid si foarte gustos.
Ingredinete pentru aluat:
Ingredinete pentru topping:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Amestecăm ingredinetele uscate într-un bol.
Batem untul cu zahărul și extractul de vanilie până se spumează.
Încorporăm ouăle pe rând în compoziția de unt, mixând ușor. Nu bateți prea mult că se vor separa.
Adăugăm ingredinetele uscate în cele umede și omogenizăm cu ajutorul unei spatule.
Turnăm compoziția într-o tavă de tartă și o nivelăm.
Punem prunele deasupra cu scobitura în sus și le presăm ușor spre fundul tăvii.
Dăm la cuptor 28-30 de minute sau până trece testul scobitorii.
În timp ce tarta stă la cuptor punem prunele tăiate mărunt cu zahărul și scorțișoara la fiert la foc mic până se înmoaie bine și se leagă, aproximativ 8-10 minute.
Cu ajutorul unui blender vertical mixăm compoziția până obținem un sos fin și omogen.
După ce tarta s-a copt turnăm fierbinte piureul de prune și nivelăm. Punem și fulgii de migdale și o lăsăm să se răcească.
Simplu, rapid și gustos. Spor la treabă și poftă bună!