Tort After Eight cu mentă și căpșuni

( 4.7 out of 5 )
Loading...
Tort After Eight cu mentă și căpșuni
  • -24 pServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 2:0 hGata in
Print Recipe

Tort After Eight cu mentă și căpșuni

Ceva mai bun și mai delicios decât acest Tort After Eight cu mentă și căpșuni nu am mâncat în ultima vreme.

Tort After Eight cu mentă și căpșuni

Uneori cumpărăturile făcute în grabă sunt susrsă de inspirație pentru gătit. Așa s-a întâmplat când în fuga prin magazin dau peste pătrățelele de ciocolată umplute cu cremă de mentă și căpșuni în ediție limitată. Am pus repede în coș și am plecat să continui cumpărăturile. Nu am ajuns acasă și nerăbdarea m-a făcut să deschid cutia încă de pe drum… dragoste la prima degustare, atât de bune sunt, încât a doua zi am mai luat încă 2 cutii ca să îmi ajungă. Și nu mi-au ajuns iar pe raft nu le-am mai găsit. Așa ca m-am apucat de treabă iar rezultatul a fost mult peste măsura așteptărilor mele. Un tort delicios cu creme fine și delicate, iar ciocolata cu care l-am îmbrăcat nu a făcut decât să încheie acest tablou mirific al unui desert spectaculos.

Tort After Eight cu mentă și căpșuni

Acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu de preparare.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum pregătim Tort After Eight cu mentă și căpșuni?

Tort After Eight cu mentă și căpșuni

Ingrediente pentru blat:

  • 450 g zahăr tos
  • 1/2 linguriță sare
  • 220 g iaurt
  • 110 ml ulei vegetal
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 250 g făină albă
  • 80 g cacao de bună calitate
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță de bicarbonat
  • 60 ml apă fierbinte

Pentru crema de mentă cu ciocolată albă și mascarpone:

  • 300 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 300 g ciocolată albă de bună calitate
  • 500 g mascarpone
  • 1 lingură extract de mentă
  • 1 lingură colorant verde pentru prăjituri

Ingrediente pentru crema de căpșuni:

  • 500 g căpșuni proaspete sau congelate
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 100 g zahăr tos
  • 360 g cremă de brânză Philadelphia
  • 200 g unt cu minim 80% grăsime
  • 300 g zahăr pudră

Ingrediente pentru ganache-ul de ciocolată

  • 200 g ciocolată cu 50% conținut de cacao
  • 250 g smântână din lapte pentru frișcă

Mod de preparare blat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tapetăm cu hârtie de copt 1 tavă de 33/45 cu hârtie de copt.

Într-un bol amestecăm toate ingredientele uscate: făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul și le dăm deoparte.

Punem toate Ingredinetele uscate

Punem ouăle, zahărul, extractul de vanilie, uleiul, iaurtul și sarea într-un bol încăpător, le amestecăm cu un tel până se topește zahărul.

Punem zaharul, uleiul, extractul de vanilie

Adăugăm în compoziția umedă ingredientele uscate și omogenizăm cu ajutorul unei spatule.

DC02BE61-5568-4F58-9257-353D2A6E1197.jpeg

Punem un ibric cu apă să fiarbă, măsurăm 60 de ml și turnăm peste compoziție amestecând rapid, dar nu prea mult, atât cât să obținem o compoziție omogenă.

0DE04F76-0381-49E7-89DD-8A5B5E027603.jpeg

Turnăm în tava tapetată și nivelăm. Dăm la cuptor 18-19 minute sau până trece testul scobitorii.

După coacere, scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească în tavă. Tăiem blatul în 3 bucăți pe lung sau pe lat după preferințe.

Taiem in 3 părți egale

Mod de preparare pentru crema de căpșuni:

Curățăm codițele și spălăm căpșunile sub un jet de apă rece.

Le tăiem cuburi măricele și le punem împreună cu zeama de lămâie și zahărul la fiert până ajung la consistența unei dulceți groase asemeni unui magiun.

Taiem cuburi

Mixăm, astfel încât să obținem un piure fin și gros. Când se răcește va trebui să aibe consistența unei marmelade.

Mixăm căpșunile

Într-un bol punem crema de brânză împreună cu untul care trebuie musai să fie la temperatura camerei și mixăm până se omogenizează.

Untul cu crema de brânza

Adăugăm zahărul pudră, 150 g din cantitatea totală de piure de căpșuni obținută și mixăm până obținem o cremă lucioasă și omogenă. Nu mixati foarte mult că riscați să se taie. Dăm deoparte.

Adăugăm piureul de căpșuni

Mod de preparare pentru crema de mentă: 

Înfierbântăm smântâna pentru frișcă și punem ciocolata albă în ea să se topească, adăugăm extractul de mentă, colorantul și lăsăm 2-3 minute, omogenizăm și o dăm deoparte, până ajunge la temperatura camerei.

40A79C99-8BA8-4390-8C0C-BA28825C907C.jpeg